Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ostavio štence na cesti pa mu policija pokucala na vrata

Muškarac iz okolice Duge Rese pokušao se riješiti tjedan dana starih štenaca tako da ih je ostavio u kutiji uz cestu na kiši. Srećom, građani su ih zapazili i spasili, a njemu su na vrata pokucali policija i inspekcija

Još jedna tužna priča iz Hrvatske u kojoj su žrtve oni najnemoćniji - životinje. Kako javlja Radio Mrežnica, muškarac iz okolice Duge Rese pokušao se riješiti tjedan dana starih štenaca tako što ih je ostavio uz cestu.

Srećom, plač još slijepih štenaca čuli su građani te su ih sklonili sa kiše i zbrinuli. Brzo je informacija o neodgovornom vlasniku došla do policije koja mu je pokucala na vrata.

Maleni su vraćeni mami koju još itekako trebaju, a vlasnik bi mogao i odgovarati za ovaj čin. Prema novom Zakonu o zaštiti životinja, novčane kazne su gotovo udvostručene za osobe koje napuste životinju, kao i one koje ne zbrinjavaju mladunčad svojih kućnih ljubimaca, i sada iznose od 15 do 30 tisuća kuna.

Komentari (19)
  • Strašno, to su po meni psihopati koji svijesno iako indirektno ubiju malo nemoćno biće

    3. 9. 2018,   20:25
  • Maleni su vraceni mami...nadam se da mama nije kod njega

    3. 9. 2018,   13:21
  • Predložih E- savjetom kao aktivni član, da se minimalne kazne od 15 000 kuna za mućenje životinja povećaju na 150 000 kuna što će u konačnosti imati pozitivan ishod za sve pa i potencijalne buduće mućitelje životinja.

    4. 9. 2018,   10:56