Obavijesti

Viral

Komentari 176

Otišao u krivolov na lavove: 'Mi smo našli samo njegovu glavu'

Otišao u krivolov na lavove: 'Mi smo našli samo njegovu glavu'
1

Izgleda da ovdje postoji nekakva poetična pravda, objasnio je fotograf Charlie Lynham koji često fotografira čopor lavova u privatnom rezervatu u Južnoj Africi

VIDEO

Krivolovca su čuli kako vrišti upomoć, no lavovi su ga brzo ubili i pojeli, tako da mu nije bilo spasa. 

Policija je isprva mislila da se radi o radniku rezervata, no čim su kraj njegovog tijela pronašli pušku, pretpostavili su da je riječ o krivolovcu. Sa sobom nije imao nikakve isprave, tako da se još uvijek traga za njegovim identitetom. 

- Proces je pokrenut i mogao bi biti uvelike olakšan, jer su lavovi ostavili glavu netaknutu - izjavio je narednik Ngoepe te dodao da sumnjaju na krivolovca. Inače, kosti lavova vrlo su cijenjene u istočnim zemljama i na njima se može zaraditi do 7.000 funti. Koža im je procijenjena na 3.000 funti, a zubi na 500 funti po komadu, piše Daily Mail. 

- Čini se kako to nije napravio čopor koji živi usred rezervata jer su oni u to vrijeme bili na lovu na bizone, pa je moguće da je došao čopor iz susjednog nacionalnog parka - objasnio je fotograf Charlie Lynham koji se ovdje doselio iz Liverpoola i godinama već fotografira divlji život Južne Afrike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pronađene su dvije puške i municija koju koriste krivolovci prvenstveno na slonove i nosoroge. Ne mogu reći sa sigurnošću radi li se o krivolovcima jer se to još uvijek istražuje, no to je oružje koje je njima najdraže, a i love uglavnom kad padne mrak - objasnio je Lynham te dodao kako su lavovi vrlo bezopasni tijekom dana, no tijekom noći se potpuno promijene. 

Lynham smatra kako je u cijeloj priči ubojstvo i ostavljanje glave pomalo i poetično. No, boji se što će biti sa čoporom kojeg okrivljuju za ubojstvo, a koje fotografira već godinama. Ipak, izgleda da su njegovi miljenici bili u lovu, a da je ubojit čopor onaj iz susjednog nacionalnog parka. Ukoliko se dokaže koji čopor je kriv, njegovi bi pripadnici mogli biti uspavani

- Ukoliko im se prišuljate usred noći, smatram da znate u što se upuštate. Lavovi nikako nisu krivi za to ubojstvo - dodao je Lynham. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...