Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ova divovska mačka očarala je mnoge: 'Izgleda kao kraljica!'

None Foto: Instagram LotusTheMainecoon

Maine coon jedna je od najvećih pasmina domaće mačke u svijetu. Jedna njezina vlasnica otvorila je Instagram profil gdje svakodnevno više od 200 000 pratitelja uveseljava fotografijama ove divovske ljepotice

Maine coon je jedna od najvećih pasmina domaće mačke na svijetu. Moramo priznati da zaista oduzimaju dah, ne samo zbog svoje veličine, već i zato što su zaista prekrasne.

Jedna vlasnica ove divovske mačke otvorila je Instagram profil za svoju ljubimicu i okupila više od 200 000 pratitelja.

Maine coon i američka kratkodlaka mačka su dvije od najstarijih pasmina domaćih mačaka na kontinentu Sjeverne Amerike. Ova mačka ime je dobila po državi Maine (sjeveroistok SAD-a), a zbog hladne klime i načina života doseljenika u Maine-u, prilagodila se njihovom životu ali kao 'radna mačka'. 

Priroda je birala najjače jedinke pa se ova mačka formirala kao velika, jaka, dugodlaka i za oko lijepa i skladna. Danas na većini izložbi mačaka s rodovnicom u svijetu možemo vidjeti maine coonove u velikom rasponu boja dlake.

Maine coon je velika mačka koja teži oko 8 kg, ali nije rijetkost naići i na primjerke od preko 10 kg, navode na stranici Saveza felioloških društava Hrvatske.

 

Komentari (17)
  • Imam malo mače i sav sam izgreban. Ne želim ni pomisliti, što bi mi se dogodilo s ovakvim čudovištem.

    27. 4. 2019,   14:20
  • Meni se sviđa.

    27. 4. 2019,   13:41
  • Mic,mic 🤗🤗

    29. 4. 2019,   20:04