Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovaj ručak će pamtiti: Špagete, ribu i bocu vina platili 430 eura

None Foto: Facebook

Nakon što je fotografija računa objavljena na internetu, počeli su se javljati i drugi turisti koje je navodno ovaj rimski restoran 'oderao'. Iznos su, kažu, napuhali zato što su vidjeli priliku za pljačku azijskih turista.

Japanski turisti koji su ovog rujna posjetili rimski restoran Antico Caffe di Marte zapamtit će ručak koji su pojeli u  centru rimske metropole.

Zna se da Italija nudi vrhunska jela, ali i da su im cijene paprene. Japanci su, tako, u restoranu pojeli dva tanjura špageta s ribom i plodovima mora u škartocu i popili bocu piva. Sve ih je to koštalo 429,80 eura (preko 3000 kuna), piše gradska rubrika talijanskog lista Corriere della sera.

Nakon što je fotografija računa objavljena na internetu, počeli su se javljati i drugi turisti koje je navodno ovaj rimski restoran 'oderao'.

Jedan od klijenata podijelio je i svoju priču objašnjavajući kako je njihov račun bio 476,4 eura zbog toga što su ih, tvrde, prevarili u količini ribe na plati. Naime, objašnjavaju kako na cjeniku stoji da je 100 grama mješovite ribe 6,5 eura. Kad su se požalili na konačnu cijenu, iz restorana su objasnili da je cijena u redu "zato što je plata sadržavala 4,8 kilograma ribe", a oni, tvrde, da su bila samo dva kilograma. Iznos su, kažu, napuhali zato što su vidjeli priliku za pljačku azijskih turista.
 
- Sve što radi ovaj restoran je obmana ili prijevara. Prijete, a krše zakon ne otkrivajući informacije. Najteža zakonska prijevara je to što vam terete karticu dodajući napojnicu bez vašeg odobrenja - još je jedan od komentara.

U raspravu koja se razvila na stranici TripAdvisor uključio se i vlasnik restorana Giacomo Jin.

- Naš meni je jasan, sve detaljno piše. Dovoljno je pogledati cijene: maksimalno 16 eura za špagete s plodovima mora. Gošće, međutim, nisu uzele samo plodove mora nego i ribu. Mi, naime, prodajemo svježu ribu. Gosti ribu biraju iz vitrine, mi je važemo i pripremamo - odgovorio je na komentare vlasnik restorana.

Antico Caffe di Marte ima više od 200 komentara na TripAdvisoru, a na toj stranici ima prosječnu ocjenu dvije zvjezdice od ukupno pet.  I ostali su turisti na toj stranici ostavili komentare da su razočarani, napisavši da je taj restoran precijenjen i da vara turiste. Ipak, bilo je i onih koji su na TripAdvisoru iskazali i zadovoljstvo svojim iskustvom u tom restoranu u Rimu. Jedan je turist pohvalio tamošnji odrezak i pivo.

Ovo nije jedini slučaj u kojem su se turisti žalili na nenormalno visoke cijene u restoranima na turističkim mjestima. Foto: screenshot/ U svibnju je turistima u kafiću u blizini Vatikana za hamburgere i cappuccino naplaćen 81 euro. U siječnju je jedan turist u Firenci  sladoled platio 22 eura, a nakon što je zbog tog slučaja pozvana policija, slastičarna je zbog prevare morala platiti kaznu od oko 2000 eura. 

Komentari (79)
  • zato dragi gosti u bakmaz, tommy i sl... i ostati ce vam puno love!

    1. 10. 2019,   23:43
  • A , što su naši bolji ?

    1. 10. 2019,   23:30
  • Napojnica od 80 €?? Susramlje...

    1. 10. 2019,   22:41