Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo je bilo za dlaku: Izbjegao udar munje za vrijeme šetnje

Dok se kretao kolnikom, McNeilla iznenada prekida ogroman bljesak munje koji je vidljiv samo nekoliko metara od mjesta na kojem je šetao...

Muškarac iz Južne Karoline ima sreću što je ostao živ nakon što je munja pogodila mjesto na pločniku kojim je prošli tjedan šetao.

Dramatične snimke snimljene su u blizini Akademije za tehnologiju, a objavio ih je The Washington Post. Video prikazuje kako Romulus McNeill hoda pločnikom za vrijeme pljuska, s kišobranom u ruci.

UDAR U PLETERNICI 'Da je munja udarila dva metra dalje, pogodila bi moje dijete'

Dok se kretao kolnikom, McNeilla iznenada prekida ogroman bljesak munje koji je vidljiv samo nekoliko metara od mjesta na kojem je šetao.

Zbog munje je McNeill skočio, bacio kišobran i na trenutak zastao. Tada je viđen kako uzima svoj kišobran i brzo bježi u potrazi za utočištem.

NEVRIJEME DILJEM HRVATSKE Munja udarila u kuću: 'Sobe su gorjele, na krovu je bila rupa...'

Prema Washington Postu, koji je analizirao incident, McNeill je za dlaku izbjegao udar, no vjerojatno je osjetio kratki šok i bacio kišobran zbog "inducirane struje potaknute blizinom više električnih kanala."

Komentari (36)
  • Meni to izgleda kao fake i da je inscenirano

    22. 8. 2019,   14:29
  • Živi paradoks je držati uzdignuti metalni objekt u ruci i nadati se da te neće suknuti grom. Kišobrani bi trebali biti izrađeni od karbona.

    22. 8. 2019,   13:25
  • Run Forrest RUN!!

    22. 8. 2019,   13:18