Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pingvin se svake godine vraća čovjeku koji mu je spasio život

None Foto: YouTube

Brazilski umirovljenik odlučio je spasiti život pingvinu kojeg je more izbacilo na obalu. Očistio ga je, hranio srdelama, sve dok se pingvin nije oporavio za povratak

Prije četiri godine u blizini svoje kuće u Rio de Janeiru João Pereira de Souza pronašao je pingvina kojeg je more izbacilo na obalu. Bio je slab, gladan i tijela prekrivenog naftom.

Umirovljeni brazilski zidar odlučio mu je spasiti život. Očistio ga je i hranio srdelama dok pingvin nije ojačao i bio spreman za povratak u divljinu.

No, tu je nastao problem. Kad ga je ostavio na plaži, u nadi da će otplivati u divljinu pingvin se vratio svom spasitelju. Drugi put čamcem ga je odveo na otvoreno more, ali i ovaj put pingvin se vratio kući. Spasitelju nije preostalo drugo nego sprijateljiti se s pingvinom.

Isti ga povremeno napušta, ali svake godine mu se vrati i zajedno provode oko osam mjeseci.

Riječ je o tzv. mageljanskom pingvinu čije je prirodno stanište područje Čilea, Argentine i Falklandskih otoka.

Kako je glavni junak današnje priče završio u Brazilu? Vrsta je poznata po tome što svake godine iz svojih prirodnih staništa pliva do Patagonije gdje polažu jaja i othranjuju mlade.

 Na tom putu ovom pingvinu dogodila se nesreća i završio je u Rio de Janeiru.

Komentari (2)
  • Lijepo je ro što se pingvin vratio čovjeku koji ga je spasio. Kao da mu je želio zahvaliti.:-) :)

    26. 12. 2015,   22:28
  • Od ovog malog stvorenja možemo učiti (ili ponoviti gradivo) o privrženosti, zahvalnosti, ljubavi..... Gospodin iz priče, dobra duša, stekao je novog, vjernog, bezuvetnog prijatelja. Ovakva priča uvijek uljepša dan.

    2. 11. 2015,   18:14