Obavijesti

Viral

Komentari 5

Pismo udomljenog psa: 'Osjetio sam ljubav kao nikad prije...'

Pismo udomljenog psa: 'Osjetio sam ljubav kao nikad prije...'
2

Ako ste vlasnik udomljenog psa onda ste sigurno osjetili neku posebnu zahvalnost u njegovim očima. I niste pogriješili. Spasili ste im život i oni će vam to pamtiti i vraćati zauvijek

VIDEO

Ako ste ikada udomili psa sigurno ste ponekada osjećali kao da vam njegov pogled govori 'spasio si me'. I niste pogriješili. Spasili ste nevini, krhki život. Koliko god da vas je to štene razveselilo, možda nikada nećete znati koliko vam je bezgranično i iskreno zahvalno što ste ga baš vi spasili, prenosi iheartdogs.

Pismo od tvog udomljenog psa

'Moj život nije uvijek bio lak. Na mene su vikali i činili mi stvari koje ni jedan pas ne bi trebao doživjeti. Možda neću pokazati ožiljke, ali vjerujte mi, imam ih. Bole me. Uvijek sam osjećao da sam učinio nešto loše. Bio sam loš. Možda sam učinio nešto da zaslužim ovo. Ali to je bio moj život. Tako sam napravio najbolje od toga. Igrao sam se kad sam mogao. Pokušao sam ljude učiniti sretnima. No, bez obzira na sve, uvijek je završavalo isto.

Da ti srce pukne: Kako izgleda dan psa koji je zavezan lancem
Da ti srce pukne: Kako izgleda dan psa koji je zavezan lancem

Naravno, napravio sam neke pogreške. Ali nitko nije slušao. Morao sam izaći van. Nisam htio napraviti nered u kući. I tada sam žvakao cipelu... bilo mi je dosadno. Bio sam usamljen. Možda sam htio malo pažnje. Ali ne onu koju sam privukao. To je boljelo. Još uvijek osjećam bol. Svaki dan.

Onda se sve promijenilo. Silom su me ugurali u auto i odveli me. Tako hladno mjesto. Bio sam zaglavljen u kavezu. Bio sam prestrašen. Čuo sam druge pse. Lajanje. Neprestano lajanje. Zvukovi su me uplašili. Ali mislim da su se i oni bojali. Nije sve bilo loše. S vremena na vrijeme bi dolazili ljudi. Obitelji. Djeca. Razgovarali bi sa mnom i nasmiješili se. Ali nikada me nisu odveli kući. Nešto nije bilo u redu sa mnom? Mogao bih biti dobar pas. Htio sam slušati. Htio sam ih usrećiti. Ali nitko me nije htio. To je boljelo.

Polako sam se navikao biti ovdje. Hladni pod. Kavez. Povremeni posjetitelj. S vremena na vrijeme sam se igrao. A hrana je uvijek bila ukusna. Ali u pozadini mog uma, uvijek sam osjećao da nešto nije u redu sa mnom. Zašto me nitko nije želio? To je boljelo više od bilo kakve boli koju sam ikada prije osjetio.

Ali jednog dana došao si ti. Toliko sam se trudio biti dobar, ali nisam se mogao prestati tresti. Mahao sam repom. Skakao. Mogao sam to vidjeti u tvojim očima. Ti ćeš biti moj zauvijek dom. Ali nisam htio ovo zabrljati. Uvijek sam mislio da upropaštavam stvari. Možda nisam zaslužio biti sretan. Ali kad si kleknuo i stavio nos na moje lice, osjetio sam to. Ljubav. Nikad to nisam osjetio prije. Zahvaljujući tebi - znao sam što znači osjećati se željenim. Potrebnim. I tako ste me odveli kući. Toliko novih mirisa. I ono što si mi stavio oko vrata i ima one sjajne stvari koje zveckaju... Volim to. Nisam veliki obožavatelj onoga što zakačiš za to kada idemo u šetnje, ali navikavam se na to. Igračke i poslastice. Ovo je život.

Ali mislim da je najvažnija stvar koju želim podijeliti s vama je ovo. Pogriješit ću. Možda imam nesreću. Mogu lajati. Mogu žvakati nešto što ne bih smio. Ali pokušavam. Zapamtite, u meni ima puno ožiljaka. Prošao sam kroz mnogo toga. I sve to boli. Ali svaki dan koji provodim s tobom liječi me. Vaša ljubav ublažava moju bol. Nikada ne želim učiniti nešto da to izgubim. Dali ste mi novu nadu. Novi život. I zauvijek ću biti zahvalan. Zauvijek sretan. S tobom.'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.