Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Piton gmiže za curicom (5), a ona ga pogledala i - pomazila...

None Foto: Scrrenshot/YouTube/Sonny and Cher Reticulated Pythons

Velika Britanija: Pitoni su divlje životinje. Ja osobno ne bih nikada dopustio malom djetetu da bude u društvu takve zmije, rekao je Tom Hudak, stručnjak za gmazove

 Ed Taoka je već na Facebooku i YouTubeu objavio nekoliko snimaka svoje kćeri (5) koja se igra s pitonima Sonny i Cher. Zadnji video izazvao je dosta reakcija. Na njemu se vidi kako žuti piton dug oko 3,9 metara gmiže za curicom.  Piton se u jednom trenutku "podigao" i curica ga je pomazila.

Ed je pod videe napisao kako zmije nisu čudovišta željna krvi te da se u medijima zbog njih često potpuno krivo stvara panika i paranoja. Navodi i kako želi pokazati što se događa ako se o pitonima netko dobro brine i ako žive u kućnom okruženju.

Navode i da je njihovu curicu mačka ugrizla više puta, kornjača ju je ugrizla jednom, a piton nikada. Ed koji s obitelji i ljubimcima živi u Londonu  je objavio i snimku na kojoj se vidi kako njegova kći spava na kauču dok pored nje gmiži piton.

Ed tvrdi da je njegova kći savršeno sigurna u društvu pitona.  Tom Hudak, stručnjak za gmazove kaže da su pitoni mnogo nježniji nego to ljudi misle. 

- No pitoni su divlje životinje. Ja osobno ne bih nikada dopustio malom djetetu da bude u društvu takve zmije - rekao je Hudak, piše InsideEdition. 

Komentari (29)
  • I ja imam zmiju, ali na sreću zivi sa tastom!

    2. 8. 2018,   22:23
  • Ja sam jednom upoznao jednu malu zmiju.Pozdravili smo se i svako svojim putem.

    2. 8. 2018,   19:55
  • Točno se vidi da ju "njuška" kao potencijalni plijen jer zašto bi ju inače "ispipavao" nije pas da zaigrano njuška! Očito procijenio da nije dovoljno zasitan zalogaj!

    3. 8. 2018,   12:00