Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Piton ugušio neopreznog čuvara u zoološkom vrtu

None Foto: 24sata/ilustracija

Oko tri metra dugačak piton ubio je studenta koji je radio kao čuvar u ZOO-u. Prestravljeni kolege zatekli su zmiju kako pokušava progutati tijelo

Zaposlenici zoološkog vrta u Caracasu (Venecuela) morali su tući zmiju ne bi li oslobodila tijelo 29-godišnjeg Ericka Arriete, čiju glavu je gutao. Arrieta je sam radio noćnu smjenu na odjelu za reptile. Student biologije prekršio je glavno pravilo i ušao u terarij s opasnom zmijom. Držao je zmiju koja još nije bila spremna za javno pokazivanje jer je donirana u zoološki vrt prije samo dva mjeseca. Ugriz na ruci ukazuje da ga je piton napao prije nego što se omotao oko njega i gušio ga do smrti.
- Mladić je podcijenio životinjski instinkt - rekao je generalni direktor Parque del Este ZOO-a, Javier Hernandez.
Udavi uglavnom ne ubijaju ljude. U sjevernoj Americi, zabilježeno je tek desetak slučajeva u posljednjih 20 godina. Burmeški piton od četiri metra ubio je 19-godišnjaka u Bronxu (New York, SAD), 1996. godine. Susjed ga je pronašao u hodniku s omotanom zmijom. Kućni ljubimac piton udavio je 28-godišnjaka u Bramptonu (Ontario, Kanada), 1992. godine. Tinejdžer je izgubio život u stisku tri i pol metra dugačkog Burmeškog pitona Sallya u Commerce Cityu (Colorado, SAD), 1993. godine. Ugrizao ga je za nogu i zatim ugušio.

Komentari (1)
  • Moglo bi se reći da je dečko izvršio samoubojstvo.

    28. 8. 2008,   01:41