Obavijesti

Viral

Komentari 30

Pogrebno poduzeće nudi uslugu 'dopisivanja' s preminulima...

Pogrebno poduzeće nudi uslugu 'dopisivanja' s preminulima...
1

Primjerice, za starijeg gospodina kojemu je preminula supruga će ovo biti dobar način da ne bude usamljen, čak i ako zna da to nije ona, izjavila je dikrektorica švedskog poduzeća Charlotte Runius

VIDEO

Švedsko pogrebno poduzeće Fenix namjerava napraviti računalni program koji pomoću kojeg bi ožalošćeni članovi obitelji mogli razgovarati s voljenima koji su preminuli. 

Fenix bi na računalo podigao sve informacije o preminuloj osobi, a pomoću takve baze podataka napravili bi umjetnu inteligenciju koja bi se mogla "dopisivati" s ožalošćenima. Obzirom da informacije koje se ubace, s obitelji bi umjetna inteligencija pričala o vremenu, hrani i ostalim stvarima. No, ona ne bi učila ništa novo. Odnosno, ne biste mogli s umjetnom inteligencijom razgovarati o novom filmu koji je izašao ili stvarima koje preminula osoba nije doživjela i informacijama koje ne postoje u bazi. 

Charlotte Runius, direktorica poduzeća, izjavila je kako će prije nešto što krenu u provedbu projekta prvo razgovarati s vjerskim institucijama. Moguće je da netko, tko bi "razgovarao" s preminulom osobom puno teže krenuo dalje sa životom, dok bi neki drugi možda lakše dobili potrebnu utjehu. 

- Primjerice, za starijeg gospodina kojemu je preminula supruga će ovo biti dobar način da ne bude usamljen, čak i ako zna da to nije ona - izjavila je Runius. 

No, sve ovo podsjeća na epizodu popularne serije Black Mirror u kojoj mladoj ženi pogine suprug u prometnoj nesreći. Zbog napretka tehnologije koja skenira doslovno sve što je on ikada napisao na društvenim mrežama, može "komunicirati" s njime, odnosno sa sustavom koji ga kopira, piše Oddity Central

I kada pomislite da ne može biti čudnije, može. Jer su mogućnosti za virtualno oživljavanje postale toliko velike da umjetna inteligencija kopira čak i njegov glas, a za dobru svotu novca nesretna supruga dobije čak i tijelo svog supruga (napravljenim naravno umjetno) kojim inteligencija upravlja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.