Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svaka čast policiji: Psi imaju slatke cipelice protiv vrućine

None Foto:

Pozvali su i sve druge vlasnike pasa da učine isto. "Stavite svoju ruku na asfalt i ako vam je nakon pet sekundi jako vruće, onda je prevruće i za pseće šape", napisala je policija

Policijski psi u Zürichu patroliraju s cipelicama kako bi im se zaštitile šape od gorućeg asfalta, priopćila je u utorak gradska policija i pozvala ostale vlasnike pasa da učine isto.

Kako će temperature u Zürichu ovaj tjedan i dalje prelaziti 30 stupnjeva Celzija, psi i policajci će tijekom patrola upozoravati i ostale vlasnike pasa da svojim četveronožnim ljubimcima obuku cipele jer se asfalt ugrije na najmanje 50 stupnjeva Celzija te je velika opasnost od opeklina.

Veći psi bi svakako trebali nositi cipele, a jako maleni, za koje se ne proizvode cipelice, moraju se nositi, upozorava policija.

Policija je na društvenim mrežama dala naputak ljudima kako ocijeniti je li asfalt preužaren.

"Stavite svoju ruku na asfalt i ako vam je nakon pet sekundi jako vruće, onda je prevruće i za pseće šape", napisala je policija.

Policijski psi u Zürichu su navikli na cipele. Osim po vrućini, nose ih i po ledenom vremenu ili da se na ulicama ponekad zaštite od razbijenog stakla. Također, kada se ide u potragu, psi često znaju grepsti sjedala u automobilima, a cipelice to sprečavaju.

Komentari (7)
  • i nikako ne zaboraviti vodu za pse

    31. 7. 2018,   19:05
  • dobro je da su na čičak, sumnjam da bi znali vezice svezati :p

    31. 7. 2018,   18:17
  • Bravo Švicarci, ako brigu o psima vodite vaš narod tretirate kao božanstva. Respekt !!!

    31. 7. 2018,   18:44