Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pošteni prolaznik vratio ruksak sa 16.000 eura: Odbio nagradu!

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Njemačkoj, svatko tko vrati pronađeni predmet može dobiti nagradu čija se vrijednost temelji na vrijednosti pronađenog predmeta. U ovom slučaju pronalaznik je mogao dobiti 490 eura da je htio primiti

Nijemac u dobi od 63 godine doživio je lijepo božićno iznenađenje kada mu je pošteni prolaznik vratio njegov ruksak u kojemu su se nalazili pokloni i 16.000 eura u gotovini, koji je ostavio ispod drveta.

Prolaznik (51) je obavijestio policiju nakon što je pronašao ruksak spotaknuvši se slučajno o njega u blizini središta grada Krefelda, na zapadu Njemačke, nešto prije ponoći na Badnjak.

Policija je brzo identificirala vlasnika kojem je vratila ruksak s novcem.

Čovjek koji ga je pronašao "odbio je nagradu jer je Božić", objavila je policija na Facebooku. "Doista postoje ljudi koji na Božić čine dobra djela."

U Njemačkoj, svatko tko vrati pronađeni predmet može dobiti nagradu čija se vrijednost temelji na vrijednosti pronađenog predmeta. U ovom slučaju pronalaznik je mogao dobiti 490 eura da je htio primiti.

Vlasnik ruksaka rekao je da je toliki novac nosio sa sobom jer je mislio da je tako sigurnije.

Komentari (8)
  • 16k€ da nadem ne bi ih vise ni bog vidio.

    9. 1. 2020,   09:39
  • Strah a ne poštenje!

    5. 1. 2020,   02:08
  • Neko bu reko da je to bedasti čovjek, ali ne! On je pošten čovjek i zna da laka zarada nije nikad sa srećom. Svaka čast!

    7. 1. 2020,   11:52