Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Analizirali DNK: Jack Trbosjek bio je brijač (23) iz Poljske?

None Foto: Assassin's Creed

DNK analiza krvi sa šala žrtve Jacka Trbosjeka upućuje kako bi najpoznatiji serijski ubojica mogao biti Aaron Kosminski. To su otkrili istraživači s Liverpool Moores Universityja

Poznati ubojica Jack Trbosjek, prema najnovijem istraživanju, mogao bi biti Aaron Kosminski, 23- godišnji poljski brijač. Otkrila je to DNK analiza uzorka koji su uzeti s krvavog šala.

Dva seta DNK odgovaraju Aaronu i jednoj od ubijenih žrtava, Catherine Eddowes, piše Daily Mail

Poljski imigrant živio je s dva brata i sestrom u Greenfield Streetu u Londonu, svega 200 metara od mjesta gdje je ubijena njegova treća žrtva, Elizabeth Stride.

Identitet su otkrili istraživači s Liverpool Moores Universityja te su to otkriće podijelili u članku o forenzičkim znanostima. 

- Opisali smo po prvi put sustavnu, molekularnu razinu analize jedine fizičke žive dokaze povezane s ubojstvom Jacka Trbosjeka. Pronalaženje podudarnih profila u istom dokazu povećava statističku vjerojatnost identificiranja i pojačavanja tvrdnje, napisali su u članku. 

Poduzetnik Russell Edwards, koji je kupio šal na aukciji još 2007. godine, kontaktirao je znanstvenike prije nekoliko godina. Šal je pronađen pokraj Catherinog tijela te se pretpostavljalo kako je krv na šalu njezina.

Jack Trbosjek ubio ju je 30. rujna 1888. godine. Catherine je bila njegova druga žrtva te noći. 

Identitet Jacka Trbosjeka pokušava se utvrditi već 130 godina. Trbosjek je ubio najmanje pet žena krajem 1880-ih.

Komentari (29)
  • A uzorak za usporedbu od Kosminskog su uzeli kako?

    18. 3. 2019,   09:11
  • Da daaa, bilo tko samoda nije Englez..

    18. 3. 2019,   08:59
  • Poljaci su odavno "trn u oku " Britanaca no pravo ime ovoga je Jazciek Trbokjewski

    18. 3. 2019,   08:56