Obavijesti

Viral

Komentari 28

Pravila se da nije trudna, pa se sama porodila u hotelskoj sobi

Pravila se da nije  trudna, pa se sama porodila u hotelskoj sobi
1

Ova 22-godišnja Amerikanka do zadnjeg je trenutka odbijala prihvatiti činjenicu da je trudna. Kada su je na aerodromu uhvatili trudovi, sama se porodila u kadi hotelske sobe

VIDEO

Trudna Amerikanka, koja je poricala vlastitu trudnoću više nije mogla negirati da je trudna kada su krenuli trudovi - na kraju se porodila sama u hotelskoj sobi u Istanbulu, javlja Daily Mail

Prije sedam tjedana Tia Freeman iz Nashvillea rodila je zdravog dječaka. No priča o njezinom porodu je daleko od uobičajene. 
Ova 22-godišnjakinja je jako kasno otkrila da je trudna, a povrh toga jednostavno je odbijala prihvatiti činjenicu da će roditi dijete sve dok je nisu uhvatili trudovi.

Legla u kadu i rodila

Otišla je u hotelsku sobu, legla u kadu i rodila. Nakon toga je zaspala. Vijest o porodu našla se na naslovnicama turskih medija, a priča je nakon objave na Twitteru postala viralna u Sjedinjenim Državama i ostatku svijeta. Mlada mama i dalje ne razumije zašto je to postalo tako velika stvar. 

Iz bolnice je 'potjerali': Rodila na ulici, i to kod striptiz kluba!
Iz bolnice je 'potjerali': Rodila na ulici, i to kod striptiz kluba!

- I dalje ne razumijem što je toliko šokantno u priči o mojem porodu. Lol, možda mi je sjedne jednog dana - iskomentirala je, na način da svima odmah postane jasno što je šokantno u cijeloj priči.

Naime, kad je shvatila da je trudna, Tia je već bila u trećem tromjesečju. Tvrdi da je u vrijeme začeća uzimala kontracepciju, ali kaže da kod te vrste pilula izostanak menstruacije nije neuobičajen. 

Beba u eteru: Voditeljica je svoj porod prenosila na radio postaji
Beba u eteru: Voditeljica je svoj porod prenosila na radio postaji

- Izostanak mjesečnice nisam shvatila kao znak da sam možda trudna - kazala je, dodavši da baš i nije dobila na težini.

Kada je konačno saznala da je trudna, sljedećih mjesec dana provela je u poricanju te činjenice.

- Jednostavno nisam mogla prihvatiti da nosim dijete - objašnjava Tia, koja je zbog posla u to vrijeme bila daleko od kuće. Odlučila je da nikome neće reći za trudnoću.

'...možda prođe samo od sebe'

- Glupača, mislila sam, možda jednostavno prođe samo od sebe - navela je.

Pred sam kraj trudnoće, Tia je imala u planu putovanje u Njemačku. Nije htjela da joj propadne novac za avionsku kartu, pa se ukrcala na avion taman uoči termina i krenula na odmor. 

- Sve je bilo u redu, ništa posebno, ali to je bio let od 14 sati i dobili smo ručak, no u svemu je bilo meso, a kako sam ja vegetarijanka, pomislila sam, ne mogu to jesti - prisjeća se Tia. 

Babica je porodila samu sebe, i to dok je rađala carskim rezom
Babica je porodila samu sebe, i to dok je rađala carskim rezom

Ipak, 14 sati mi je bilo predugo za čekati pa sam odlučila pojesti lososa, nadajući se da mi neće biti zlo. E sad, ne znam je li to zbog lososa, leta, ili je jednostavno došlo vrijeme, no tada sam počela osjećati grčeve. Pretpostavila je da se otrovala hranom i odlučila da će prespavati zadnjih nekoliko sati leta. 

Sletjeli su u Tursku gdje je trebala presjesti na drugi avion, ali grčevi su bili sve jači i jači. Razmišljala je samo kako da što prije dođe do hotelske sobe, no procedura na carini se otegla, a Tia se osjećala sve lošije. 

Kad joj je postalo loše, odlučila je izguglati

- Držala sam se za ogradu i pokušavala pregurati preko reda. Mislila sam da ću se onesvijestiti. Znojila sam se. Išlo mi je na povraćanje. I onda, u nekom trenutku, palo mi je na pamet, čekaj malo glupačo, pa ti rađaš?!?'

Nakon što joj je ta misao pala na pamet, odlučila je izguglati. Ipak, i dalje nije bila sigurna je li riječ o pravim ili lažnim trudovima. Teškom mukom, Tia se jedva odvukla do hotelske sobe.

- Kako god bilo, nema šanse da se rodim na ovom aerodromu, počela sam se suzdržavati, jer nema šanse da se ovdje porodim, prisjeća se Tia.

- Uspjela sam se dovući do hotela i do tada sam već bila sigurna da porađam. Nema šanse da se ne porađam jer sam u tom trenutku već jedva stajala na nogama - ispričala je. 

Pala je u komu, na Božić rodila bebu, a na Uskrs se probudila
Pala je u komu, na Božić rodila bebu, a na Uskrs se probudila

- I tako, nalazim se u stranoj zemlju kojoj nitko ne govori engleski, ne znam koji broj treba nazvati za hitnu pomoć, nemam pojma što da radim. I onda sam, kao pravi milenijalac, pogledala na YouTube kako se to radi. Ako mi nitko drugi ne čuva leđa, tu je internet. I tako sam u hotelskoj sobi, sama proučavala kako da se porodim - rekla je za Daily Mail. 

Napunila je kadu s vodom, zgrabila ručnik, kojeg može zagristi kada krene nalet boli, i uzela drugi ručnik u koji će umotati bebu. 'Čudno je kako čovjek postane fokusiran pod naletom adrenalina. Jer ja ni u jednom trenutku nisam počela paničariti. Kao, jednostavno napraviš ono što moraš - objašnjava. 

'... bebe plutaju'

Pratila je upute koje je pronašla na internetu, prema kojima je trebala početi stiskati kada razmak između trudova bude dvije minute. Kada je ušla u kadu, trudovi su se ponavljali svake minute, što je značilo da beba samo što nije došla na svijet. 

- U životu nisam osjetila takvu bol. Osjećala sam se kao da ću se raspoloviti. Gdje je epiduralna???? - smije se Tia.

- Srećom, sve se događalo prilično brzo. Morala sam stiskati svega pet-šest minuta prije nego što je beba izašla - rekla je. 

- I još ću vam nešto reći - bebe plutaju. Taj malac je samo napravio blop i isplivao ravno na površinu vode.

Posteljica je izašla, a Tia je nožem odrezala od pupčane vrpce. 

- Trebalo je izmjeriti oko pet centimetara od trbuha i zavezati jedan kraj i onda zavezati drugi čvor dva centimetra od prvog čvora. Zatim treba prerezati vrpcu između čvorova - objašnjava.

- Cijelo to vrijeme uopće nisam bila nervozna, no to s vrpcom me izbezumilo.. Što ako ozlijedim ovog malog? Tako sam pikala vrpcu s nožem da provjerim hoće li reagirati. Na sreću, nije (a i na internetu je pisalo da neće) pa sam  zarezala ravno u to. Išlo je teže nego što izgleda - priča. S vezicama za cipele, koje je prije toga sterilizirala u kipućoj vodi, zavezala je kraj pupčane vrpce. 

Iako je već bila potpuno iscrpljena, počela je čistiti kupaonicu 'jer je izgledala kao scena iz horor filma.' Sve je izribala, nahranila bebu i zaspala. 

No priči tu nije kraj. Sljedećeg jutra krenula je na aerodrom da se ukrca na sljedeći let. Iako je znala da od puta u Njemačku neće biti ništa, Tia je trebala napustiti zemlju sa svojom novom bebom, no nije imala pojma kakva je procedura očekuje.

'Mislili su da švercam ukradeno dijete' 

- Kada sam stigla na aerodrom, djelatnici zračne luke bili su izvan sebe - vidjelo se da je moja beba tek rođena. Nisam imala nikakve odjeće za bebu, nego sam mu prekrojila svoju najdražu plavu bluzu. U svakom slučaju, na aerodromu su mislili da sam krijumčar koji pokušava prošvercati ukradeno dijete, prisjeća se.

Tiu su pregledali liječnik i medicinske sestre koji su ustanovili da je doista upravo rodila. Nakon toga je morala objasniti situaciju na carini, policiji i upraviteljima zračne luke. Tia je nakon toga otišla u američki konzulat koji je izdao rodni list i putovnicu za njenog sinčića. 

Tia je u Turskoj ostala još dva tjedna da se oporavi od porođaja. Turkish Airways je platio smještaj. Aviokompanija je pokrila troškove, a Tia i njezin prijatelj, s kojim se trebala naći u Njemačkoj, dobili su let kući prvim razredom.

- E da, i nitko nije znao da sm rodila još danima poslije (čak ni moja mama) pa sam svima proslijedila vijest iz novina, zaključila je. 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.