Obavijesti

Viral

Komentari 48

Pravilnik za fakultete u Srbiji: Zabranili minice i vruće hlačice

Pravilnik za fakultete u Srbiji: Zabranili minice i vruće hlačice
1

U Srbiji gotovo da i nema fakulteta koji za studente nije objavio bonton priručnik za kulturno ponašanje i oblačenje. Došlo je do toga da su morali propisati da na faks ne dolaze u vrućim hlačicama i golog trbuha

VIDEO

Fakulteti u Srbiji počeli su za svoje studente izdavati priručnike o ponašanju i primjerenom odijevanju, kojim, između ostalog, zabranjuju minice i vruće hlačice za studentice i donje dijelove trenirke za studente.

Osim toga, postoji i pravilnik koji podsjeća studente na osnove kulturnog ponašanja, odnosno kako i zašto se upotrebljavaju riječi poput: Dobar dan, Hvala, Molim, Ispričavam se i Izvolite, piše Telegraf.rs.

Naime, prema pisanju lista, nekada se podrazumijevalo da su mladi koji upisali fakultet već savladali osnovna pravila pristojnog ponašanja - kako se javiti profesoru i kako se odjenuti za nastavu. 

Sudeći preka nekim fotografijama, ta su pravila pomalo pala u zaborav, pa gotovo da i nema fakulteta u Srbiji koji nije propisao kodeks oblačenja. Mnogi još pamte fotografiju dotjerane studentice Pravnog fakulteta iz 2015. koja čeka ispit

U pravilnicima se posebno naglašava da su u obrazovnim ustanovama zabranjena politička obilježja, primjerice bedževa s likom šefa neke političke stranke. 

Pravni fakultet u Beogradu, za koji se vezuju brojne anegdote o seksualnim aferama profesora i studentica i inače je poznat po provokativnom oblačenju svojih studenata, postavio je sažeta ali vrlo jasna pravila - nema minica, golih trbuha, trenirki, kratkih hlača. Tako se studentima i profesorima zabranjuje nošenje odjeće koja 'poziva na seksualno uznemiravanje'

Pravni fakultet u Novom Sadu istaknuto je upozorenje da će svatko tko dođe nedolično odjeven biti ispraćen prema izlazu. 
Profesorica fakulteta Dragana Ćorić zadovoljna je učincima pravilnika. Kaže da studenti poštuju kodeks i da odavno nekoga nije morala opomenuti zbog neprikladne odjeće.

Stroga pravila Tehničkog fakulteta

 Fakultet je prihvatio isti kodeks oblačenja kao sud. Zabranjen je ulaz u kratkim hlačicama, topovima (u smislu da se vidi goli trbuh ili da izgleda kao prošireni grudnjak), a ne dopuštaju se ni duboko dekoltirane majice i bluze, dugi šlicevi na suknjama i haljinama.

- Naši portiri odmah na ulazu opomenu studente koji su neprikladno odjeveni - kaže profesorica Ćorić.

Stomatološki fakultet otišao je i korak dalje, pa studenti tijekom boravka na fakultetu moraju pokrivati tetovaže. 

Najdetaljniji ali i najstroži pravilnik raspisao je Tehnički fakultet 'Mihajlo Pupin' u Zrenjaninu. Njihovi studenti moraju sakriti tetovažu i piercing kada uđu u zgradu, tajice mogu nositi jedino ako nose tuniku, a najkraća suknja smije biti do 10 centimetara iznad koljena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'
BRITANKA IMA PROBLEM

'Žene mi zavide, muškarci me se boje. Predobro izgledam i zato sam sama već šest godina...'

Ljudi misle da ne idem na spojeve jer sam arogantna, ali to nije razlog, jednostavno ne mogu pronaći nikoga jer ovako dobro izgledam. Boje mi se prići, kaže Britanka

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!
NEVJEROJATNA SNIMKA

VIDEO Budale kruže, a on ide ravno: Pogledajte kako je u Zagrebu prošao kružni tok!

ZAGREB Snimku je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode. Na njoj se vidi da vozač uopće nije usporio prije kružnog toka na Tuškancu niti je ušao pravilno u njega. Krivim smjerom je samo proletio ravno! Što je najgore, neki ga i brane: 'Pa nije nikoga bilo, ne vidim što je napravio krivo...' Strahuje se da iza tog komentara stoji čovjek koji ima vozačku. Pravu...
VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'
KUDA IDU DIVLJE SVINJE?

VIDEO Jutarnje razgibavanje divljih svinja. Trčali uz prugu u Zagrebu: 'Išli su prema centru'

ZAGREB - Dvije divlje svinje u petak ujutro snimio je čitatelj 24sata u zagrebačkoj Dubravi. Trčale su uz prugu, prvo su pretrčale Osječku, pa Branimirovu te nastavile svoj put prema centru, rekao nam je čitatelj.