Obavijesti

Viral

Komentari 62

Prijatelji za cijeli život: Ove su dvije fotke oduševile Hrvatsku

Prijatelji za cijeli život: Ove su dvije fotke oduševile Hrvatsku
1

Ideja je bila moja. Imam nekoliko naših fotografija iz djetinjstva i ova mi je najdraža. Mi smo ekipa od malih nogu, ispričao je Tomislav Ciković. Šest prijatelja ponovilo je istu scenu iz 2000. godine

VIDEO

Sjajan primjer prijateljstva koje traje više od dva desetljeća posebnom fotografijom zabilježila je ekipa iz osječkog naselja Jug 2 koji su ovih dana svojom idejom prikupili tisuće lajkova na društvenim mrežama.

Prije 18 godina zezali su se na snijegu u svojoj Murterskoj ulici, izradili 'snješka' i fotografirali se svatko u svojoj pozi. Tada su bili još osmoškolci.

Prije nekoliko dana, čisteći snijeg ispred svojih kuća, odlučili su ponovo napraviti istu fotografiju.

- Ideja je bila moja. Imam nekoliko naših fotografija iz djetinjstva i ova mi je najdraža. Mi smo ekipa od malih nogu. Išli smo u istu osnovnu školu, živjeli smo jedni u blizini drugih u istoj ulici, vječito smo bili vani, igrali se, stvarali gluposti. Tako je i nastala ta fotka. Napravili smo snješka i sprdali se. Kada sam im predložio da napravimo novu takvu fotku svi su bili oduševljeni. Okupili smo se u pola sata, napravili smo istog snješka, čak smo mu stavili istu 'kapu', a ja sam iz ormara izvukao jaknu koju sam tada nosio. Fotka se svima svidjela, ali su me svi zezali zbog te jakne, kao, zašto imam istu jaknu nakon 18 godina. Pa imam je zato što je kvalitetna, ne kineska, u našoj obitelji se prenosi sa generacije na generaciju - smijući se kazuje Tomislav Ciković (33) dodajući kako je jaknu sve ove godine sačuvao jer je to bila njegova omiljena jakna. U to vrijeme kada ju je nosio bila je veoma popularna, nosili su je igrači NK Dinama i Osijeka, a nakon što mu je prestala biti zanimljiva, spremio ju je u ormar i tamo je stajala sve ove godine.

- I dalje volim tu jaknu, a na ovoj fotki postala je pravi hit. Svi me sada pitaju jel imam novca da si kupim drugu, ako nemam da će mi dati - smije se i dalje Ciković.

Njegovu ekipu sa Juga 2 čine braća blizanci Bojan (31) i Igor (31) Čuturdić, Miroslav Milić (34), braća Davor (32) i Dalibor (31) Zec te Ciković.

- Svi smo otišli nekim svojim životnim putem, ali se i dalje družimo kada god stignemo. Uglavnom radimo svoje poslove. Neki su se oženili i imaju djecu. Davor je privatnik, bavi se izradom web stranica. Milić je vozač u pošti. Bojan je dugo bio televizijski snimatelj, a sada radi kod tate u firmi. Njegov brat blizanac Igor je u invalidskim kolicima cijeli život, ima cerebralnu paralizu, ali unatoč tome vodili smo ga sa sobom gdje god smo išli i što god smo radili pa to radimo i danas. Dalibor radi u Saponiji. Ja također imam svoju privatnu firmu, bavim se prodajom sportske opreme. U radnji imam 10 novih sportskih jakni tako da mi ne trebate kupovati ništa- kaže Ciković.

Dečki su svoje cjeloživotno prijateljstvo odlučili okruniti i kumstvima. Ciković i Bojan su vjenčani kumovi, a Milić i Zec su kumovi po krštenju djece, tako da su im i kumstvena druženja također vezana za djetinjstvo.

- Objavili smo fotku jer smo htjeli pokazati da danas i dalje postoje iskrena prijateljstva iz djetinjstva. Mi smo jako povezani i kada god se okupimo prisjećamo se dogodovština koje smo proživjeli kao klinci. Smatramo da smo imali jako lijepo djetinjstvo, a posebno nam je drago što smo svi još uvijek tu, u gradu, imamo obitelji i držimo se zajedno - dodaje Ciković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...