Obavijesti

Viral

Komentari 7

Proljeće je stiglo: Baby-boom donio prinove valabija i langura

Proljeće je stiglo: Baby-boom donio prinove valabija i langura
4

Nema samo Zagreb razloga za slavlje, i u Osijeku se fešta ovih dana. U osječkom Zoološkom vrtu je prinova u obitelji dvogrbih deva. Ovo im je treći potomak

VIDEO

Najsretniji i najveći dani su nam upravo kad dobijemo nove prinove. A još je slađe kad su u pitanju male životinje, u ovom slučaju mali tobolčar i majmun, ushićenim glasom ispričao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Pravi mali baby boom bio je u Zoološkom vrtu u Zagrebu. Naime, prije dva tjedna je iz tobolca provirio mali močvarni valabi, a prije tobolčara na svijet je stigao i langur (vrsta majmuna).

- Još ne znamo kojeg su spola bebe jer ih ne želimo uznemiravati u ovim trenucima, bit će vremena i za to. Također su još bez imena, ali na Danu Australije u ZOO-u u Zagrebu ćemo zamoliti veleposlanicu Australiju da dodijeli ime novom valabiju, malom klokanu.

Inače, močvarni valabi su mali klokani iz istočne Australije koji još žive u tamošnjoj divljini. Nema samo Zagreb razloga za slavlje, i u Osijeku se fešta ovih dana. U osječkom Zoološkom vrtu je prinova u obitelji dvogrbih deva. Egzotičnom životinjskom paru je ovo čak treći potomak, koji će sigurno razveseliti male, ali i one veće Osječane.

- Mala deva je izvrsno. Već je od prvih trenutaka počela polako hodati uz svoju mamu i evo sad već trči, tako da je vrlo dobre kondicije - rekla je Tatjana Elez, edukatorica u ZOO-u Osijek. Stručnjaci tvrde da je ovo vrlo važan doprinos za očuvanje populacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu