Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Proljeće je stiglo: Baby-boom donio prinove valabija i langura

None Foto: Zoološki vrt grada Zagreba 4

Nema samo Zagreb razloga za slavlje, i u Osijeku se fešta ovih dana. U osječkom Zoološkom vrtu je prinova u obitelji dvogrbih deva. Ovo im je treći potomak

Najsretniji i najveći dani su nam upravo kad dobijemo nove prinove. A još je slađe kad su u pitanju male životinje, u ovom slučaju mali tobolčar i majmun, ushićenim glasom ispričao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pravi mali baby boom bio je u Zoološkom vrtu u Zagrebu. Naime, prije dva tjedna je iz tobolca provirio mali močvarni valabi, a prije tobolčara na svijet je stigao i langur (vrsta majmuna).

- Još ne znamo kojeg su spola bebe jer ih ne želimo uznemiravati u ovim trenucima, bit će vremena i za to. Također su još bez imena, ali na Danu Australije u ZOO-u u Zagrebu ćemo zamoliti veleposlanicu Australiju da dodijeli ime novom valabiju, malom klokanu.

Inače, močvarni valabi su mali klokani iz istočne Australije koji još žive u tamošnjoj divljini. Nema samo Zagreb razloga za slavlje, i u Osijeku se fešta ovih dana. U osječkom Zoološkom vrtu je prinova u obitelji dvogrbih deva. Egzotičnom životinjskom paru je ovo čak treći potomak, koji će sigurno razveseliti male, ali i one veće Osječane.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Mala deva je izvrsno. Već je od prvih trenutaka počela polako hodati uz svoju mamu i evo sad već trči, tako da je vrlo dobre kondicije - rekla je Tatjana Elez, edukatorica u ZOO-u Osijek. Stručnjaci tvrde da je ovo vrlo važan doprinos za očuvanje populacija.

Komentari (7)
  • ...sretno sretnim roditeljima uz pjesmu ..." šta je meni ovo trebalo ""..;-))

    3. 5. 2019,   07:52