Obavijesti

Viral

Komentari 374

Proročanstvo: Sljedeći papa posljednji, slijedi Sudnji dan!

Proročanstvo: Sljedeći papa posljednji, slijedi Sudnji dan!
3

Sv. Malahija je navodno imao vizije zadnjih 112 Papa te je predvidio da će ih ukupno biti 277. Benedikta XVI. trebao bi naslijediti Petar Rimljanin, posljednji u tome nizu

VIDEO

Hoće li sljedeći papa ujedno biti i posljednji i stiže li nam doista Sudnji dan? Ako vjerujete u Proročanstvo o papama, koje se pripisuje Sv. Malahiju, onda je odgovor potvrdan. 

Naime, u slavnome i često citiranom proročanstvu temeljenom na otkrivenju koje je doživio taj Irac, sljedeći papa bit će ujedno i posljednji, a uz njega se navodi citat:

- Usred golemog progona, na prijestolje Svete rimske crkve će sjesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, a nakon čega će grad sedam brda biti uništen i strašni Sudac će suditi svom narodu, stoji u tom spisu, koji se iznova citira kada Vatikan traži novog poglavara.

Pojednostavljeno prevedeno, tijekom Petra Rimljanina Vatikan će doživjeti krah, a s padom crkve i svijeta uslijedit će Sudnji dan, trenutak kada će Bog razdvojiti zle od pravednih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo tko je bio Sv. Malahija, zašto mnogi misle da je njegovo proročanstvo ipak podvala, što u njemu stoji i kako ga tumače:

Sv. Malahija

Sveti Malahija (irski: Maelmhaedhoc Ó Morgair) rođen je 1094. te je umro  2. studenog 1148. Bio je nadbiskup Armagha i jedan od najvećih reformatora Irske Crkve. 

Legenda kaže da je, između ostalog, predvidio točan dan vlastite smrti, ali i da će njegova domovina sačuvati vjeru i odanost Vatikanu unatoč ugnjetavanju i proganjanju tijekom sedam sljedećih stoljeća.

Autentičnost proročanstva

Malahija je došao u Rim 1139. na poziv pape Celestina II, a tijekom boravka je doživio viziju svih budućih papa, koju je zabilježio u vidu šifriranih fraza. 

Rukopis je položio u rimsku pismohranu i on je zaboravljen. Malahijina biografija Bernarda od Clairvauxa ne spominje proročanstva, niti su ona spominjana u bilo kakvom tekstu sve dok nisu nađena u rimskoj pismohrani 1590. godine. 

Ovo je navelo na teoriju da je proročanstvo krivotvorina iz 16. stoljeća te da se netko poslužio Malahijinim imenom kako bi svojim rečenicama dao na važnosti. 

Oni koji negiraju autentičnost proročanstva tvrde da fraze odgovaraju papama do vremena nalaženja isprave, ali da su kasnije sličnosti samo ishod prevelike uopćenosti fraza. (izvor: Wikipedia)

Interpretacije

Malahijino proročanstvo sastoji se od vizije posljednjih 112 rimskih papa te predviđanja da će ih sveukupno biti 277.

Interpretacija njegovih fraza se oslanja na nalaženje veze između same fraze i papinog rodnog mjesta, grba ili događaja iz njegovog pontifikata. Primjerice:

Ivan Pavao I., opisan je kao  "De meditate Lunae" te veza s frazom nađena u činjenici da je vladao samo pola mjeseca. 

Ivan Pavao II. je označen kao  "De labore Solis"  - opis se prevodi kao "pomračenje Sunca", a papa Ivan Pavao II. rođen je na dan pomrčine Sunca te pokopan također na dan pomrčine Sunca.

Benedikt XVI.,  je "Gloria Olivae" (slava masline) - rodio se u posljednjoj suboti prije Svete Nedjelje (za vrijeme Velikog Posta) koji počinje Cvjetnicom (grančicama masline); a benediktinski red kojem pripada  za simbol ima maslinovu grančicu.

Posljednja fraza se odnosi na Petra Rimljanina i glasi: 

In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oues in multis tribulationibus: quibus transactis ciuitas septicollis diruetur, & Iudex tremêdus iudicabit populum suum.  

"Usred golemog progona, na prijestolje Svete rimske crkve će sjesti Petar Rimljanin, koji će napasati svoje stado tijekom mnogih stradanja, nakon čega će grad sedam brda biti uništen, i strašni Sudac će suditi svome narodu.

Pretpostavlja se da se Petar Rimljanin odnosi na pripadnost narodu, odnosno da će posljednji papa biti Talijan. Neki tumače da se grad sedam brda će biti uništen ne odnosi na Rim nego na Vatikan kao državu. (izvor: Wikipedia)

Nostradamus i 'Crni papa'

Slavni Nostradamus je spominjao 'crnog papu', a u njegovim riječima su mnogi prepoznali prvog crnog američkog predsjednika Baracka Obamu. 

Vjeruju da je američkog vođu nazvao 'papom' jer je u njegovo vrijeme Vatikan bio država s najviše utjecaja, kao što su to danas Sjedinjene Američke Države. 

Prema proročanstvima, Obama je trebao biti ubijen nedugo po dolasku na vlast.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 374
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...