Obavijesti

Viral

Komentari 0

Provjerite zašto stotine tisuća ljudi dijeli veganske recepte

Provjerite zašto stotine tisuća ljudi dijeli veganske recepte
1

Siječanj je odličan mjesec za pozitivne promjene. Inspirirajte se uz Večernjakovu vegekuharicu koja vam pomoći isprobati nešto novo i zdravo.

VIDEO

Veganska verzija tradicionalnih hrvatskih recepata

Za novu vegekuharicu Večernjeg lista zaslužan je tim iz Prijatelja životinja, a ideja im je bila skupiti veganske delicije koje su lagane, a zasitne. Recepata je sveukupno trideset, neki od njih su veganske verzije tradicionalnih hrvatskih jela, a ima i onih koji su izvorno iz Italije, Azije, Meksika, Južne Amerike itd. Donosimo tako recept za istarsku jotu, no bez suhog mesa ili kožice pancete. Doznajte i kako napraviti veganski bolonjez koji se ne mora dugo kuhati, već je gotov za dvadeset minuta, a isprobati možete i kako pripremiti faširance od špinata umjesto onih od mljevenog mesa. Tu su i veganske verzije tortilja i tacosa, u čije tijesto ide i – crvena leća. Sve te recepte, ali i puno više otkrijte u Zimskoj vegekuharici koju darujemo uz Večernjak u nedjelju 19. siječnja.

Jeste li čuli za Veganuary?

Siječanj je odličan mjesec za pozitivne promjene. Provjerite na stanici www.veganuary.com zašto baš u ovom mjesecu stotine tisuća ljudi diljem svijeta dijele veganske recepte, govore o biljnim jelima i veganskim proizvodima koji su upravo stigli u trgovine, čitaju o životinjama, okolišu i zdravlju te se obvezuju da će uspjeti! Veganski siječanj, kako bismo u prijevodu zvali Veganuary, pokrenut ponajprije radi osvješćivanja što većeg broja ljudi o mliječnoj i mesnoj industriji, ali i važnije od toga – kao korak koji će nas natjerati da se zapitamo što to zaista jedemo.


Zimsku vegekuharicu pronađite na kioscima u nedjelju 19. siječnja na dar uz Večernji list!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova
SAVJETI STRUČNJAKA

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova

Sadnice smjestite u sunčani dio vrta i pazite da ih ne stavite preblizu jednu drugoj jer vole prozračnost. Imajte na umu da postoje prirodna sredstva za zaštitu
'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović