Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prozirni kupaći kostim ne ostavlja tragove sunčanja

None Foto: 24sata/ilustracija

Britanska kompanija Kiniki u prodaju je pustila 'prozirne' kupaće kostime i tange za one koji ne vole imati tragove od sunčanja. Stoje 280 kuna

Na žalost muškaraca, 'prozirni' bikini napravili su tako da apstraktni dizajn i boje zavaravaju ljudsko oko koje ne vidi kroz kostim. Ali zato 80 posto sunčevih zraka prodire preko kostima zahvaljujući posebnoj tkanini koja na sebi sadrži mikroskopske rupe. Kupaći kostim stoji 280 kuna, a već je podigao mnogo prašine među stručnjacima zabrinutima za kožna oboljena uzrokovana opasnim ultraljubičastim zrakama.
- Mislim da je to jako opasna ideja. Žene će obući kostim, ali neće se namazati ispod njega. Sunce će svejedno dopirati preko kostima i to je štetno za kožu. Potpuno suprotno onome što preporučamo ljudima - rekao je Richard Clifford, tajnik dobrotvorne udruge za pomoć oboljelima od raka kože.
Vlasnik kompanije Kiniki, John Walker (53), tvrdi da su posebno upozorili ljude na opasnosti sunčanja s njihovim kostimima. Također su preporučili ženama da se namažu i ispod kostima kako bi se zaštitile od sunca.

Komentari (2)
  • nemogu oni meni toliko zamaskirat da ja nevidim što se skriva ispod kupaćeg :)

    31. 5. 2009,   16:51
  • Kupiš ženi takav kupaći. malo ga potopiš u varikini pa da vidiš kako će postati bijel i proziran, e onda je dobar.

    7. 4. 2014,   07:43