Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prvi u Hrvatskoj: 'Udomite, a mi vam plaćamo troškove...'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 2

Općina Jelenje pokrenula je hvalevrijednu akciju kako bi potakli ljude na udomljavanje životinja. Svi koji udome psa iz lokalnog azila, Općina im financira osnovno cijepljenje te hranu sljedećih godinu dana

Općina Jelenje odlučila je potaknuti svoje sugrađane i svu zainteresiranu javnost na udomljavanje životinja iz lokalnog azila, prenose na svojoj službenoj stranici. Ovom mjerom utvrđena su mjerila, načini i postupak udomljavanja pasa koji se nalaze u skloništu za nezbrinute životinje "Lič"  te uvjeti za financiranje hrane, te jednog redovitog osnovnog cijepljenja.

Foto: Pexels

Općina Jelenje, tako, odnedavno financira redovito osnovno cijepljenje udomljenog psa kod ovlaštenog veterinarskog trgovačkog obrta iz Krasice s kojim Općina ima sklopljen ugovor. Općina Jelenje snosi trošak, odnosno financira hranu za udomljenog psa u trajanju od 12 mjeseci od dana udomljavanja psa u vrijednosti od 200 kn mjesečno.

Ovo je tek jedna u nizu mjera kojom žele postati 'Pet friendly' destinacija te da vlasnicima pasa omoguće dostojne uvjete i svakako olakšaju funkcioniranje u njihovoj zajednici, sukladno njihovim mogućnostima.

Odluku i postupak udomljavanja potražite na službenim stranicama Općine Jelenje.

Komentari (6)
  • Hranu ne morate ali cjepljenje i bolest svake godine biti ce uspjeha, to je kao poticaj za djete, plate ti ćinu, prvu, dalje se fuckaj do njegove npr 26 godine, e mudrosti!

    23. 1. 2019,   15:39
  • Tko ga zeli udomiti udomit ce ga i bez toga.

    25. 1. 2019,   09:06
  • sve ljude sa psima treba drasticno kaznjavati, imaju psa, a pas ne zna dvije obicne naredbe koje glase dođi i sjedni, vec ispadne kao da im vlasnik prica na kineskom, a druga stvar je sto ljudi okolo pustaju psa bez povodca i brnjice

    26. 1. 2019,   10:53