Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Puljani u šoku: Djeca svaki dan gledaju gole turiste na plaži

None Foto: čitatelj 24sata

NEMAJU STIDA: Barke kraj Fraškera sve su punije golaća iako to nije prostor za nudiste. Cijele obitelji plaže pretvaraju u nudističke, što je prekršaj, a to rade svakog dana

Evo, ove golaće moramo gledati svaki dan na moru. Nemam ništa protiv golotinje, ali na ovom mjestu to svakako nije u redu, posebno zato što je puno djece koja se u blizini kupaju, kaže nam Puležanka koja svakoga dana s dvoje djece ide na kupanje pored Fraškera, u pulskom akvatoriju.

- Turisti dolaze sa svojim barkama kod Fraškera, jednostavno se tu skinu kao od majke rođeni, a moja djeca to trebaju gledati!? Što je najgore, dolaze i skidaju se pred vlastitom djecom, koja se isto tako kupaju gola. To mi je jako neukusno i nepotrebno. Neka idu na nudističku plažu i to je to - ogorčena je. Na pitanje razmišlja li kako riješiti problem, rekla nam je vrlo ogorčenim glasom:

- Jedino što nam preostaje je da mi “domaći” koji također idemo na more s barkom, napustimo omiljeno mjesto kupanja, da to ne gledamo. Zanima me mogu li se tako skidati u svojoj zemlji? Čitateljica nam kaže kako se ista situacija ponavlja svakoga dana. Dođu, usidre se i uživaju u golotinji. Ne smetaju im, kaže ni prijeki pogledi ostalih turista.

U policiji su nam objasnili kako je riječ o prekršaju.

- Ako nije u pitanju plaža za nudiste, kupači koji se nađu u blizini mjesta gdje se turisti kupaju goli, mogu o tome obavijestiti policiju. Tko na javnom mjestu omalovažava moralne osjećaje građana čini prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - kaže Nataša Vitasović iz policije.

Komentari (175)
  • Turisti vide da je ova zemlja vukohebina u kojoj je sve dozvoljeno i zato to rade.Nitko nista ne poduzima inace to nebi radili.Jel vam sad jasnije?

    11. 8. 2018,   20:18
  • 1000 kupača na plaži ne tangira golaće ni 5% ali nađe se jedan kojemu to "vrijeđa moralne osječaje".....sorry stari tornjaj u samostan moralisto

    11. 8. 2018,   21:13
  • Puljani uopće nisu u šoku. Ovi koji su u šoku jer su vidjeli golo dupe ili sise neka se usidre negdje drugdje sa svojom barkom. A na toj poziciji se i domaći na svojim barkama i brodovima sunčaju goli.

    11. 8. 2018,   21:09