Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pulski maturanti oduševili svog profesora: 'Ostao sam u šoku!'

None Foto: Facebook/Filip Zoričić

Profesor hrvatskog jezika i povijesti Filip Zoričić, koji predaje u Gimnaziji Pula, pohvalio je maturante svoje škole zbog poteza koji je zaslužio nagradu za fair play godine!

Naime, profesoru Zoričiću je u petak ostala kopija testa u školskoj knjižnici te ga je netko našao i odnio maturantima, kako bi imali pitanja za test, koji su trebali pisati jučer, piše Srednja.hr.

No, učenici se nisu odlučili za liniju manjeg otpora, odnosno naštrebali pitanja koja su procurila te se pojavili na testu.

- Danas sam dobio, možda i najveći, kompliment, otkad radim kao profesor. Ovi mladi ljudi, 4. e razred opće gimnazije, došli su do moje učionice obavijestiti me kako su dobili test, ne želeći reći tko im ga je dao i kako ne bi bilo fer da pišu taj isti test. Netko će reć da su ludi, ali ja sam ostao šokiran! Danas sam im zahvalan što su pokazali kako i dalje ima poštenih ljudi koji cijene iskrenost, znanje i ljubav koja im se daje. I što su još jednom potvrdili kako na mlade možemo računati i kako je svijet njihov!, napisao je između ostalog oduševljeni profesor Zoričić.

Profesor Zoričić je za portal Srednja.hr otkrio kako su rezultati ispita odlični te da će svim učenicima dati i peticu u zalaganje. To je nažalost maksimum, ali ljudski će to zauvijek ostati zabilježeno.

Komentari (19)
  • mogli bi političari nešto naučiti od ovih mladih ljudi..

    31. 10. 2017,   19:33
  • Bravo za poštene maturante.

    31. 10. 2017,   19:54
  • Pa eto, konačno lijepa riječ za mlade. Gotovo svakodnevno ih se spominje u nekom lošem kontekstu, te su ovakvi, te su onakvi. A uvijek je bilo loših, ali i prekrasnih mladih ljudi, neovisno o tome jesu li štreberi ili jedva prolaze

    31. 10. 2017,   19:26