Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Radila sam, nisam imala sreće i sad u 81. godini dobijem auto'

Cijeli sam život radila kao konj i nisam imala puno sreće. Sad, u 81. godini, nakon mnogo godina, uz pomoć svojeg sina dobila sam barem jednu radost, ispričala je sretna dobitnica Marija Batel

Feštu nećemo raditi sve dok auto ne stigne u dvorište, jer je izvlačenje bilo oko 1. travnja, tako da još ne vjerujemo i pomalo sumnjamo da je riječ o nekoj neslanoj šali, zdušno kažu Marija i Robert Batel, sretni dobitnici automobila Hyundai Kona. 


Značenje imena Kona je “onaj koji je postojan, stalan, čvrst”. Upravo takav bio je i pokojni muž dobitnice Marije Batel, koji je više od 40 godina igrao nagradne igre s kuponima iz novina, no nikad ništa nisu dobili sve dok njezin sin Robert nije odlučio uzeti “stvar u svoje ruke” i okušati sreću u popularnoj nagradnjači 24sata. 

Foto: Hyundai


Vidjevši na portalu 24sata.hr da se dijele auti, Robert je zaključio kako bi se ovaj put možda isplatilo izazvati božicu sreće Fortunu, te je predano deset dana sakupljao kupone i poslao ih. Ali ne na svoje ime nego na ime svoje majke. I Fortuna je ovaj put rekla – neka Hyundai ide u Kavran, malo selo na jugu Istre, nekoliko kilometara od Pule, u općini Marčana.


- Cijeli sam život radila kao konj i nisam imala puno sreće. Sad, u 81. godini, nakon mnogo godina, uz pomoć svojeg sina dobila sam barem jednu radost – kaže nona Marija, iako njezino držanje i bistrina govore da je riječ o baki punoj zdravlja i života. 
Kako se ono kaže, čovjek nikad ne bi rekao da je gospođa Marija već 27 godina u mirovini. Inače, Robert radi kao ekonom u staračkom domu. 

Foto: Saša Jokić
Baš kad sam oko 12 sati vozio ‘neke lonce’ iz kuhinje, zazvonio mi je mobitel i obavijestili su me da smo dobili glavnu nagradu – priča Marijin sin dodajući kako je često kupovao 24sata jer, osim dobrog štiva, stara majka voli kratiti vrijeme ispunjavajući križaljke, a i TV program joj je od pomoći.  


Svoje novo prijevozno sredstvo Marija će koristiti za odlazak liječniku i u kupnju. Budući da nema vozačku dozvolu, majku će morati voziti sin ili unuk. 
– Muž mi nije dao da polažem, a sad mi je malo kasno da idem u autoškolu – priznaje sretna dobitnica.

Komentiraj, znaš da želiš!