Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ratna zona u Puli: Na plažu se 'nasukao' 30-metarski U-boot

None Foto: 16

Puljane već nekoliko dana intrigira gradnja 'nasukane podmornice' na Galebovim stijenama. Iako svi uključeni šute 'kao zaliveni', priča se da će se tamo snimati film u američkoj produkciji...

Kroz posljednjih nekoliko godina, Hrvatska je postala jedna od najatraktivnijih lokacija za snimanje popularnih filmova i serija. U Dubrovniku su se tako snimali Game of Thrones, Robin Hood i Star Warsi, u Splitu također dijelovi Game of Thronesa, a sve se češće snima i u Istri te u Zagrebu. 

Još zasad nepoznati hollywoodski projekt će se pak uskoro početi snimati u Puli čemu svjedoči i 30-metarska maketa nasukane podmornice model U-Boot. Gradnja podmornice započela je početkom ovog mjeseca, o čemu je izvjestio Glas Istre koji saznaje da će se osim u Puli, film snimati i na lokacijama u Rovinu, Pazinu, u Opatiji te kod Zarečkog krova. 

Jedna od glavnih lokacija biti će upravo pulske Galebove stijene gdje je sagrađena podmornica koju je konstruirala jedna slovenska tvrtka. 

Podmornica je duga 30 metara, a osim kao kulisa, poslužit će i za snimanje u interijeru plovila. 

Komentari (35)
  • Ne zaboravite spomenuti i Winnetoua, koji je 60-ih godina prošlog stoljeća također sniman kod nas (Dalm. Zagora, Velebit, Plitvice, kanjon Zrmanje...)

    11. 10. 2019,   18:42
  • To je podmornica kolumbijskog kartela na ispiruci robe

    11. 10. 2019,   19:21
  • Hollywood je postao smeće možda 2-3 dobra filma godišnje kao npr. Joker ,više gledam filmove iz koreje jer su jebenica kao npr. The Witness ,Fabricated City ,Bad Police ,Parasite ,Extreme Job itd.. da ne nabrajam sve koreanske filmove koje sam pogledao ove godine na Gledalica.

    11. 10. 2019,   18:42