Obavijesti

Viral

Komentari 8

Razorni uragan Ophelia otkrio misteriozno drevno groblje?

Razorni uragan Ophelia  otkrio misteriozno drevno groblje?

Patolozi i arheolozi tvrde da ne mogu sa sigurnošću reći koliko su kosti stare, ali mogle bi biti i do tisuću godina. Kostur je prevezen u Dublin na forenzičku istragu

VIDEO

Kao što se i najavljivalo, uragan Ophelia snažno je udario u obalu Irske i izazvao prometni i energetski kolaps u cijeloj zemlji. U oluji su život izgubile tri osobe, oko 210 tisuća domova ostalo je bez struje, a velika materijalna šteta mora se tek utvrditi.

Zatvorene su mnoge prometnice, neki aerodromi, škole, javne službe, prijevoz i trgovine, a stanovnicima se preporuča da ne napuštaju svoje domove.

Kako je Ophelia svojim jakim vjetrovima razorila Irsku, tako su na površinu isplivali i neki misteriji. Jedan takav je i pronađeni drevni ljudski kostur s netaknutim ostacima kože u selu Kilmore Quay na jugoistoku zemlje, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostaci bi mogli biti stari i tisuću godina, a otkrili su ih slučajni prolaznici. Budući da su vjetrovi u utorak udarali brzinom i do 120 km/h, čini se da je njihova razorna snaga otkrila drevno groblje.

Patologinja Marie Cassidy stigla je na mjesto događaja i zaključila da bi ostaci mogli biti iz željeznog doba. Kostur je odveden u Dublin na forenzičku istragu kako bi se otkrio uzrok smrti i starost kostiju.

Arheolog Maeve Sikori, stručnjak iz Nacionalnog muzeja rekao je:

- Sa sigurnošću možemo reći da ovo tijelo nije nedavno pokopano. Vjerojatno je bilo položeno u grobu obloženom kamenom kojeg je kroz godine uništila erozija. S druge strane, ne možemo biti sigurni koliko je tijelo staro dok se ne 'pozabavimo' radiougljičnim datiranjem, odnosno određivanjem starosti organskih tvari.

Fotografije je na svom Facebook profilu objavio fotograf Jim Campbell.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković