Obavijesti

Viral

Komentari 40

Redovnice uzgajaju: 'Vjerujemo da je marihuana dar od Boga'

Redovnice uzgajaju: 'Vjerujemo da je marihuana dar od Boga'
1

Neuobičajen život časnih sestara u Kaliforniji svodi se na uzgajanje i brigu o sadnicama marihuane. Od njih prave ljekovita ulja i sapune, a konzumacija je svakodnevna

VIDEO

Umjesto posvećivanja svojeg života vjeri i molitvi, časne sestre u Californiji pale su pod "loš utjecaj". Naime, "Sisters of The Valley Order" u svojem dvorištu uzgajaju marihuanu.

Od ove biljke sestre izrađuju ulja i sapune u medicinske svrhe, prenosi Daily Mail. "Gone To Pot", emisija britanske TV kuće ITV, u svrhu kampanje za legilazaciju marihuane, obišla je neuobičajene časne koje uzgajaju, proizvode te i same puše 'travu'. Osim u rekreativne svrhe, sestre izrađuju ulja i sapune koji mogu pomoći osobama oboljelima od artritisa, multiple skleroze i epilepsije. Sve zvijezde ove emisije također boluju od raznih medicinskih stanja koja bi im marihuana mogla olakšati - da se legalizira u Britaniji.

Časne sestre koje su posjetili daleko su od slike onakvih kakve ih zamišljamo - nisu čak ni katolkinje, a jedino što ih čini "sestrama" je činjenica da žive i rade zajedno, prenosi Denver 7. Dane, umjesto u molitvi, provode brinući se o biljkama marihuane i proizvodnji ljekovitih pripravaka.

- Imale smo puno više proizvoda, ali narudžbe stižu sa svih strana i teško je ići ukorak s time, rekla je jedna od časnih pokazujući ormar u kojem čuvaju ljekovite proizvode. Sestre vjeruju kako je marihuana "dar od Boga" kojim se mogu olakšati simptomi ili čak potpuno izliječiti od bolesti.

Ulje od kanabisa

Tu tvrdnju povezuju s činjenicama da u marihuani postoje dva spoja povezana s medicinskim segmentom - kanabidiol (CBD), koji navodno ublažava bol te tetrahidrokanabiol (THC) koji djeluje kao relaksant. Od svojih proizvoda zarade 400.000 dolara godišnje, a planiraju svoju plantažu 'trave' i proširiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.