Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sarah je dadilja za putovanja: 'Zaradim 100.000 $ godišnje!'

None Foto: Facebook

Do sada je bila u dvadesetak zemalja, uključujući Švedsku, Belgiju, Dansku, Mauricijus, Novi Zeland, Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju, Meksiko,  i Sjedinjene Države

Sarah Kinghorn ima 32 godine, besplatno putuje po cijelom svijetu, odsjeda u luksuznim hotelima, a dosad je posjetila više od 20 zemalja. No postoji jedna kvaka u njezinom stilu života - njezin je posao da tijekom tih putovanja čuva djecu bogataša. 

Sarah je svoju karijeru dadilje započela u Sydneyju kada je imala 19 godina. U međuvremenu, njezin ju je posao odveo na elitne  destinacije - od mondenog skijališta Aspen do elitnih ljetovališta na Mauricijusu

- Najdraža mjesta koje sam posjetila do sada su Bab al Shams Desert Resort and Spa, nalazi se oko sat vremena vožnje od Dubaija, s nevjerojatnim zalascima sunca, ogromnim bazenom s pogledom na beskonačnu pustinju i luksuzom na svakom koraku, izjavila je za FEMAIL. 

- Svidio mi se i Meksiko, tamo smo odsjeli na nevjerojatnom imanju s devet spavaćih soba i prekrasnim pogledom na ocean. 

Naravno, iako njezin posao uključuje luksuzna putovanja po svijetu i uživanja u 'malim stvarima' poput paljenja kamina u kućnoj kino dvorani preko aplikacije na telefonu, Sarah povremeno nešto mora i raditi. 

- Kada radim puno radno vrijeme, zarađujem 100.000 dolara godišnje i imam jedan slobodan dan tjedno - kaže Sarah. Brinem o djeci puno radno vrijeme, a to ponekad može biti 24 sata dnevno. Jedan od mojih glavnih zadataka jest to da su djeca na sigurnom, a to može predstavljati popriličan izazov kada s nalazite u određenim zemljama - objašnjava. 

- Potrebno je dosta balansiranja, morate paziti da su djeca sita i da neće imati izljeve bijesa - dodaje. 

- Osoblje hotela mi uglavnom mnogo pomaže u tome, često mi omoguće da unaprijed naručujem jela koja djeca najviše vole pa kad se vratimo u hotel nakon cjelodnevnog istraživanja, trbuščići ne moraju dugo čekati na večeru - kaže. 

Ova 32-godišnjakinja kaže da drugačiji život ne bi mogla poželjeti. Kada ima slobodne dane, Sarah posjećuje muzeje, galerije i istražuje lokalne kulturne sadržaje. Jednako tako, može maksimalno iskoristiti sve sadržaje koje nude objekti u kojima boravi, a  to su uglavnom hoteli sa sedam zvjezdica. Sve njezine troškove - letove, troškove telefona i smještaja - pokriva obitelj čiju djecu čuva.

- Do sada sam bila u dvadesetak zemalja, uključujući Švedsku, Belgiju, Dansku, Mauricijus, Novi Zeland, Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju, Meksiko,  i Sjedinjene Države - i svugdje sam mogla otkrivati nove stvari. Obično putujem četiri puta godišnje, na period između tjedan i mjesec dana. 

Foto: Dario Šimović/Facebook

Na pitanje kakva osoba trebaš biti da postaneš dadilja, Sarah kaže da je najvažnija osobina - istinska ljubav prema djeci. 

Iako je ta osobina ključna, konkurencija je žestoka. Ako želiš uspjeti u tom poslu, moraš učiti ako se želiš izdignuti od prosjeka i graditi dobre odnose s agencijama za posredovanje - savjetuje Sarah za DailyMail.

- Iznad svega, putovanje zahtjeva fleksibilnost, to pogotovo dolazi do izražaja na putovanjima. Moraš biti spreman na sve - odgođeni letovi, izgubljena prtljaga, požarni alarmi u hotelima, planiranje dječjih rođendana na putu, posjeti hitnoj... Moraš biti spreman na sve. 

Komentari (25)
  • Ma sigurno ti je bajno. Oni svi uzivaju a ti ko gestapovac od 0-24. To je doslovno ono kad ja okom a ti skokom ili kokom!

    17. 9. 2018,   20:29
  • Zašto nam servirate te bajke?

    17. 9. 2018,   19:36
  • Čuva bi govno za te pare.

    17. 9. 2018,   19:24