Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šišmiši okupirali zagrebačku traumu, smjestili se iza lampe

None Foto: Dumovec 5

U bolnici je bilo devet šišmiša i sve su ih ulovili i prevezli u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će ih pregledati, i ako su dobro, odmah će ih pustiti u prirodu

U bolničkoj sobi Klinike za traumatologiju u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici 'smjestili' su se šišmiši. Leteći sisavci zavukli su se iza rasvjete, a Sklonište za nezbrinute životinje hitno je interveniralo.

Foto: Dumovec

- Našoj ekipi ovo nije prvi dolazak u Traumu zbog šišmiša, no budući da bi se na bolnicu trebale staviti zaštitne mreže, vjerojatno se šišmiši na tu adresu više neće vraćati. Šišmiši su u Hrvatskoj zakonom zaštićene životinje i pri njihovu preseljenju uvijek smo jako oprezni. Zadatke dodatno otežavaju mjesta na kojima se šišmiši udomaćuju. Dakle, s jedne strane imamo zaštićene i osjetljive životinje, a s druge strane nepristupačna mjesta. Zato naša terenska ekipa pri hvatanju šišmiša koristi od ljestvi preko mreža do pinceta - kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Foto: Dumovec

U bolnici je bilo devet šišmiša i sve su ih ulovili i prevezli u Oporavilište Zoološkog vrta. Sutra će ih pregledati, i ako su dobro, odmah će ih pustiti u prirodu.


 

Komentari (7)
  • Batman forever_)

    23. 8. 2018,   21:55
  • Kažu da je zadnja velika bolnica u Zagrebu otvorena za vrijeme NDH 1942.

    24. 8. 2018,   08:01
  • Sismisi mogu prenositi bijesnocu...treba bitu oprezan

    23. 8. 2018,   22:01