Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Škotski bloger: 'Morski pas pliva po ulicama! E, jesam vas!'

None Foto:

Jason Michael McCann svaki put kada se pojavi neki uragan na svom twitteru objavi 'vijest' i fotografiju kako su vjetar i more izbacili morskog psa na ulicu. Mnogi nasjednu

Naravno da znam da je fotografija lažna. Zato je i dijelim na twitteru, rekao je škotski bloger Jason Michael McCann u intervjuu za Buzzfeed lani nakon što je podijelio fotografiju za vrijeme uragana Harvey. 

- Zašto to radim? Sami smo odgovorni za način na koji primamo informacije. Ako ljudi nasjednu na priču da morski pas pliva ulicama nekog grada, to puno više govori o njima nego o meni - rekao je McCann, prenosi Huffington post.

McCann je istu fotografiju podijelio i u petak, nakon što je uragan Florence pogodio Sjevernu Karolinu. 

- Kažu da je svaki put kad je objavim stvar sve smješnija - napisao je ovom prigodom na twitteru.

Prvi put je svoju 'psinu' s morskom psinom izveo 2011. godine kada je uragan Irene udario u obalu Portorika.

Bio je to štos kojim je htio zafrkavati svoje pratitelje na twitteru. No sljedećih godina su se stvari otele kontroli i svaki put kad bi objavio fotografiju s lažnom vijesti, ona bi postala viralna i širila se svijetom. Tako je bilo i sada.

Fotografija je inače nastala montažom. Originalni morski pas s fotografije, kako je objavio portal the weather, vjerojatno je snimljen 2005. u reportaži časopisa Africa Geographic. Ali ne na poplavljenoj ulici nego na morskoj pučini.

 

 

Komentari (7)
  • Isto kao kad citam 24sata

    15. 9. 2018,   15:58
  • Ona tko stavi FAKE NEWS na neki portal to sve govori o njem a ne o čitateljima jer čitatelji neznaju da je lažna vijest zao si ti idiot.

    15. 9. 2018,   13:57
  • Rekla bi naša precjednica da za vrijeme komunističke jugoslavije nije mogla pratiti fake news.

    15. 9. 2018,   16:39