Obavijesti

Viral

Komentari 45

Skromni domar bolnici nakon smrti ostavio milijune dolara

Ronald Read cijeli je život radio ne previše dobro plaćene poslove. Bio je domar, a radio je i na lokalnoj benzinskoj crpki. Njegova je pak oporuka šokirala cijeli gradić

VIDEO

Omiljeni domar iz američkog gradića Brattlebora u 92. je godini života preminuo sredinom prošle godine. Danas, sedam mjeseci kasnije, Ronalda Reada se u saveznoj državi Vermont slavi poput heroja. Jer, on to na neki način i jest.

Naime, u vlastitoj je oporuci otvorenoj prije nekoliko dana naveo da svoju ušteđevinu od šest milijuna dolara donira lokalnoj bolnici i knjižnici . Ta vijest šokirala je njegove sugrađane koji su ga poznavali kao radišnog i vrlo skromnog čovjeka koji nikada nije živio u izobilju, piše britanski Telegraph .

Živio je skromno, a obogatio se na dionicama

Nakon povratka iz Drugog svjetskog rata, Ronald se zaposlio na benzinskoj crpki gdje je ostao raditi čak 25 godina. Kasnije je prihvatio posao domara u jednoj trgovini. Vozio je staru Toyotu koju je ostavljao daleko izvan centra grada kako bi uštedio na parkingu, a sam je rušio stabla koja je koristio za grijanje te nosio prastaru odjeću.

Ono što pak ni njegova obitelj nije znala je da je Ronald bio vrlo vješti investitor koji se obogatio trgujući dionicama .

- Gospodin Read imao je dva omiljena hobija: cijepanje drva i trgovanje dionicama, izjavila je za Telegraph njegova odvjetnica Laurie Rowell koja je čuvala njegovu oporuku i sve donedavno bila jedina koja je znala njen sadržaj.

VIDEO

- Šokiran sam. On je uvijek jako naporno radio, a nitko od nas nije znao da je zapravo milijunaš, rekao je njegov posinak Philip Brown.

Šokirani su, ali i duboko zahvalni, predstavnici lokalne bolnice kojoj je pripalo 4,2 milijuna američkih dolara. Gradskoj će knjižnici biti doniran ostatak - 1,2 milijuna dolara.

Ronald Read će pak sigurno još dugo ostati u dobrom sjećanju stanovnicima svojeg gradića, a posebno obitelji kojoj je ostavio , piše CNBC , dodatnih dva milijuna dolara .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Brinula se o malom ježu pa ga odnijela veterinaru. Šokirao je odgovor: 'Ovo nije živo biće...'
BIZARAN SLUČAJ

Brinula se o malom ježu pa ga odnijela veterinaru. Šokirao je odgovor: 'Ovo nije živo biće...'

Britanka je mislila kako je pored ceste pronašla malog ježa. Stavila ga je u kutiju, dala mu je i jesti...

FOTO Konačno našli krivca za prometni krkljanac u Solinu! Ali kvako da se čovjek na njih ljuti?
'IMAJU PREDNOST'

FOTO Konačno našli krivca za prometni krkljanac u Solinu! Ali kvako da se čovjek na njih ljuti?

Uobičajene gužve u Solinu: Gužve u svim smjerovima, stoji u opisu fotografije na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode
VIDEO Hidrant usred staze u Koprivnici. Izvođač radova za 24sata: Pratili smo projekt!
'PREMJESTIT ĆEMO GA'

VIDEO Hidrant usred staze u Koprivnici. Izvođač radova za 24sata: Pratili smo projekt!

Iz turske firme Cengiz koja je glavni izvođač radova kažu kako su pratili glavnu projektnu dokumentaciju i zakonske građevinske dozvole. Ali i da će premjestiti hidrant uz stazu