Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slučajna greška ili...? Na kraju su ipak maknuli 'naci-vrtuljak'

None Foto:

Nakon što se internetom proširila snimka novog vrtuljka u jednom njemačkom zabavnom parku u gradu Löffingenu, vlasnik ga je brzo uklonio te se ispričao javnosti.

Za njemački gradić Löffingen najvjerojatnije nikada niste čuli, no prije nekoliko dana o njemu se u poprilično neugodnom kontekstu raspisao cijeli svijet. U njemu se naime nalazi zabavni park 'Tatzmania' koji je pak pažnju svjetske javnosti zadobio zbog - novog vrtuljka pod imenom 'Aderflug' ili, prevedeno - 'Orlov let'. 

Kada je pak u pokretu, Aderflug izgleda poput svastike, simbola zloglasnog Trećeg Reicha, piše DW. Nakon što se video novog vrtuljka proširio društvenim mrežama i izazvao bijes milijuna ljudi, vlasnik parka izbacio ga je iz upotrebe i od talijanskog proizvođača naručio redizajn. 

- Želim se ispričati svima koje je uvrijedio dizajn našeg vrtuljka, rekao je vlasnik zabavnog parka Rüdiger Braun za njemačke medije. 

- Naručili smo redizajn vrtuljka i tako ćemo riješiti ovaj problem. 

Još nije poznato hoće li vlasnik biti kažnjen, čak i ako se radi o slučajnoj grešci, s obzirom da je isticanje nacističkih simbola u Njemačkoj strogo kažnjivo. 

 

Komentari (37)
  • Nek ga presele u indiju i svi sretni.

    21. 8. 2019,   23:39
  • Ovo spada u rubriku "ustaški prozori na zagrebačkim tramvajima". Pa takvih vrtuljaka nije bilo za vrijeme nacizma.

    22. 8. 2019,   00:09
  • ljudi vide ono sto zele vidjeti

    22. 8. 2019,   01:25