Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spas za neželjene zlatne ribice: Pariški akvarij udomio ih 600

None Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 4

Pariški akvarij nudi utočište ribicama koje su nadživjele svoje tijesno obitavalište ili su izgubile privrženost svojih vlasnika, a u dvije godine omogućili su život za 600 ribica

Život zlatnih ribica prilično je nesretan: cijeli život provedu u malim staklenim kuglama, a one najnesretnije završe u prljavom odvodu.

No, za zlatne ribice u Parizu spas je nadohvat ruke. Pariški akvarij nudi utočište ribicama koje su nadživjele svoje tijesno obitavalište ili su izgubile privrženost svojih vlasnika.

Emie Lefouest odlučila je da više ne može svome Luizu-Pablu pružiti život dostojan zlatne ribice.

Emie Le Fouest from Paris brings her goldfish named "Luiz Pablo" to Paris aquarium as part of an operation launched to take care of hundreds of goldfish abandoned by French holiday-makers, in Paris | Autor: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Jako ga volim, ali sama sam sebi rekla da su dvije godine dovoljne i da je sada vrijeme da krene dalje i živi onako kako bi zlatne ribice trebale živjeti - kaže Lefouest.

Zaposlenik akvarija prebacio je Luiza-Pabla u spremnik gdje će ga nadzirati 40 dana prije nego što ga prebace u glavni akvarij.

U dvije godine akvarij je za 600 ribica omogućio luksuzni život u velikim, dobro oksigeniranim spremnicima s čistom vodom i redovnom hranom.

Goldfish are seen in a quarantaine basin as Paris aquarium launched an operation to take care of hundreds of goldfish abandoned by French holiday-makers, in Paris | Autor: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Zlatna ribica u staklenoj kugli živi prosječno dvije do tri godine ako se voda redovito mijenja. Ako živi u dobrim uvjetima, može doživjeti i 20 godina - rekla je biologinja Celine Bezault.

Komentiraj, znaš da želiš!