Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasili su ju vatrogasci: 'Celi smo dan iz gnoja izvlačili Žutu'

None Foto: zagorje.com

Josip Grden (80) nije Žutu mogao samo ostaviti jer ima tele koje još siše majčino mlijeko. Angažirao je obitelj te su se cijeli dan vilama i motikama probijali do životinje

Brzinom svjetlosti članovi zagorskog DVD-a Dobri Zdenci izvukli su kravu Žutu iz hrpe gnoja. Nakon što u nedjelju iznemogla nije mogla van, vatrogasci su upalili reflektor, kojeg se životinja prepala pa iskočila iz smrdljive hrpe.

- Veliki kup je ostal iza štale, v njega je vgrezla do kraja i nije mogla nikam. Noge su joj prešle nutra i cijelo tijelo, do vrata - ispričao je vlasnik krave Žute Josip Grden (80) za portal Zagorje. Nije ju mogao samo ostaviti jer ima tele koje još siše majčino mlijeko. Angažirao je obitelj te su se cijeli dan vilama i motikama probijali do životinje. No kad su uspjeli doći do nje, ona se nije mogla pomaknuti. Nakon cjelodnevne borbe nije ni mrdnula.

- Daval sam joj octa na krpi kaj je lizala, da joj da snagu - kazao je Grden. Kad je pao mrak, shvatio je da treba pomoć. Nazvao je Centar 112 i pitao za savjet. Oni su mu poslali vatrogasce.

- Bila je to zbilja neobična intervencija. Čim smo stigli i upalili reflektor, krava je sama izašla i nismo morali u gnoj. Sve skupa od odlaska iz doma do povratka prošlo je pola sata - rekao nam je vatrogasaca Dario Posavec. Josip je zahvalio vatrogascima i dodao kako je Žuta dobro te da je unatoč nagovaranju obitelji neće prodati.

- Posvijetlili su i tak se digla, skočila je ko veverica, kak da joj nigdar nije bile niš. Ništa joj nije, zmučila se jako - kaže Grden     

Komentari (24)
  • Ja mislim da je "gazda" veci Bik od ove jadne krave, kad mu je gnoj visi od stale.

    23. 2. 2018,   12:09
  • Htio je reći smeđu nakon izvlačenja

    23. 2. 2018,   12:42
  • Kako ovi Zagorci pričaju mi Slavonci ih ništa ne razumijemo. Kao da žive u drugoj državi.

    23. 2. 2018,   14:07