Obavijesti

Viral

Komentari 97

Srbin sagradio kuću koja vrišti: 'Ja sam najveći 'baja' u selu!'

Na jedno od najneobičnijih arhitektonskih zdanja koje ćete ikada vidjeti, naš je sugovornik naišao posve slučajno. Fotografirao ga je za svoje prijatelje, a 'fotka' se ubrzo proširila cijelom zemljom...

VIDEO

- Iskreno, kuću sam fotografirao za svoje prijatelje na Facebooku, u šaljive svrhe. Nisam imao pojma da će fotografija na kraju skupiti toliko 'lajkova', iskren je bio autor fotografije, Beograđanin koji je želio ostati anoniman. 

Objasnio nam je kako je na neobičnu kuću naišao sasvim slučajno i to kada je prolazio kroz Ripanj, mjesto u blizini Beograda. Sumještani su mu objasnili (što je i vidljivo) da je kuća ovako nedovršena već godinama, a u Ripnju su je nazvali 'Vila promaja'. 

Fotografija je, očekivano, nasmijala njegove prijatelje i nekoliko desetaka ljudi koji su je podijelili na svojim profilima.

- Arhitektura na srpski način, komentirao je jedan, a drugi se složio: 'Da se zna da je gazda zaradio kao gastarbajter.'

- Mora biti prvi baja u selu, složio se još jedan od komentatora, a jednog je pak zanimalo 'na kojim je drogama' bio vlasnik. 

Ukoliko nas matematika još uvijek služi, kuća ima prizemlje, čak pet katova, potkrovlje i kupolu koja podsjeća na kupole pravoslavnih crkava. 

Ukoliko ste slučajno arhitekt, žao nam je, slobodno popijte čašu vode i uzmite predah, znamo da vam nije lako. Nas pak samo zanima zašto bi pobogu itko sagradio ovako nešto?

S vlasnikom ove kuće 2014. godine razgovarao je Telegraf. On je njihovim novinarima objasnio kako se godinama bavio projektiranjem te kako je inspiraciju pronašao u 'najljepšim zgradama Beograda, crkvama i zgradama iz međuratnog razdoblja'

- Naša je prijestolnica tako lijepa. Ja sam čovjek od naroda i nisam ju igradio kako bi mi drugi zavidjeli, već zato što je to bila moja želja. Želio sam prikazati bizantski stil, ali na srpski način. Najlakše je napraviti građevinu koja ne zahtijeva mnogo truda. Za ovaku je potrebno vrijeme. Gradili smo je punih 300 dana, zaključio je vlasnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.