Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stanare iselili iz zgrade jer ne znaju gdje im je kobra

None Foto: AFP

Njemačka: Mlada zmija duga 30 centimetara u četvrtak je pobjegla iz terarija. Ne mogu je naći, Sve stanare su odlučili preseliti na osam tjedana

Kobra je u noći na četvrtak pobjegla iz terarija u stanu zgrade u njemačkom Mülheimu. Stanari su se iz kuće morali odseliti na osam tjedana jer vatrogasci i zoolozi zmiju ne mogu naći.
Mladić (19) je nedavno nabavio mladu kobru dugu 30 centimetara. Ona je po noći pobjegla kroz sistem za prozračivanje terarija. Mladić je odmah pozvao vatrogasce. Oni su zajedno sa stručnjacima za gmazove pretražili stan, ali zmiju nisu našli. Gradske vlasti i vatrogasci su odlučili evakuirati sve stanare iz trokatnice, a njihov privremeni smještaj će platiti grad. Volker Wiebels, glasnogovornik  Mülheima kaže kako su stanare preselili zbog njihove sigurnosti. Vatrogasci vjeruju da je zmija još u stanu, ali za svaki slučaj cijelu zgradu nadziru te su je zapečatili i zatvorili. Stručnjaci kažu da zmija u skrovištu može biti najviše 40 dana, a onda mora izaći kako bi se nahranila. U slučaju da izađe iz zgrade ne bi mogla preživjeti zbog hladnoće, piše 20 Minuten.

Komentari (4)
  • kreten...da mu je bar u wc školjki da se razveseli kad ju nađe

    22. 3. 2010,   14:10
  • Kobra u saboru i 40 dana nema sjednice

    22. 3. 2010,   14:10
  • Kakvi debili... tako im i treba... kobri je mjesto u njezinom prirodnom staništu, a ne u terariju

    22. 3. 2010,   14:10