Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stevi je Gospić postao 'Gospič': U tri riječi napisao dvije greške

None Foto: Facebook/Stevo Culej

Gospič diše Hrvatski, napisao je Stevo Culej u Facebook postu i u samo tri riječi uspio napisati dvije greške. U Gospiću je inače obilježena 25. godišnjica operacije Medački džep

Operacija Medački džep donijela je Gospiću mir i slobodu, njome je osnažena vjera u pobjednički karakter Hrvatske vojske, na tu akciju moramo biti ponosni, poručio je u nedjelju izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Damir Krstičević sa svečane akademije održane u Gospiću u povodu 25. obljetnice vojno redarstvene operacije (VRO) Medački džep. 

Među brojnim političarima u Gospiću u nedjelju je bio i Stevo Culej koji se na Facebooku pohvalio kako mu je drago što je među Gospićanima te je napisao "Gospič diše Hrvatski". 

Njima zasigurno nije drago što je Culej uspio Gospić napisati krivo. No, u samo tri riječi on je ponovio još jednu grešku pa je i hrvatski napisao velikim slovom. U međuvremenu je uklonio objavu.

Foto: Facebook/Stevo Culej

Akcija je pokazala pobjednički karakter HV-a

Operacija Medački džep, nakon prethodne uspješne operacije Maslenica, bila je nastavak povratka okupiranih hrvatskih teritorija, rekao je Krstičević na svečanoj akademiji kojoj su bili brojni predstavnici vojne, političke i crkvene vlasti, brojni pripadnici ratnih postrojbi. Podsjetio je da su pobunjeni Srbi svakodnevno topništvom terorizirali stanovništvo Gospića, onemogućavali mu normalan život. 

Akcija je uspješno neutralizirala topničke ugroze i u organizacijskom smislu pokazala da je Hrvatska vojska dosegla pobjednički karakter, organiziranost i opremljenosti za složene vojne akcije i operacije, naglasio je. 

Ministar je, kasnije, na novinarske upite o mrljama Medačkog džepa i osudi zapovjednika Mirka Norca za kršenje ratnog prava, poručio da "na akciju Medački džep moramo biti ponosni", a što se tiče Norca, da je "bio rat, bio je zapovjednik Zbornog područja Gospić i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj križ". "Meni je drago što je danas ovdje s nama“, rekao je Krstičević na novinarske upite o Norcu koji je, također, bio u Gospiću. 

Komentari (94)
  • rugala se sova sjenici

    10. 9. 2018,   11:20
  • Ha ha ha, ma od cega se napravio clanak. Nego, citate li vi vase clanke i obajve? Nema dana da ne napravite bar desetak takvih i gorih pogreski. A Hrvatski se pise sa namjerom veliko H.

    10. 9. 2018,   11:31
  • Culej očigledno zadovoljava kriterije da bude urednik, novinar ili barem moderator na ovom portalu

    10. 9. 2018,   12:05