Obavijesti

Viral

Komentari 8

Stipina rođendanska tradicija: Brk i trenirka su postojani...

Stipina rođendanska tradicija: Brk i trenirka su postojani...
28

Osječanin Stipan Miškić već se 22 godine na rođendan fotografira na balkonu. I uvijek u istom stylingu. Na slično je fotografiranje pokušao nagovoriti i sina, ali on nije bio dosljedan

VIDEO

Svake godine su me obično slikali za rođendan. Imam fotografije sa svih, a onda sam na svoj 50. rođendan došao na ideju da me sin fotografira malo drukčije. Na papiru sam napisao broj 50 i stavio ga ispred sebe. To je bio jubilarni rođendan, okrugli, pa sam ga htio nekako obilježiti na slici, prisjetio se Osječanin Stipan Miškić (71).

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:47

Slučajno se dogodilo da je tada na sebi imao trenirku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stara je oko 25 godina. Ne znam više od koga sam je i kojom prilikom dobio, vjerojatno mi ju je supruga kupila. To čak nije ni neka markirana trenirka, s imenom, nego neka ‘ŽNJ’ marka - kaže nam Stipan, koji je potom i idući rođendan odlučio obilježiti na isti način. Odjenuo je i istu trenirku. Ima je i danas i zapravo nema rođendanske fotografije bez te trenirke.

NK Osijek - NK Istra 1961

Brkovi su uvijek tu

- Trenirka je izdržala toliko zato što mi stoji u ormaru samo za to slikanje. Ne nosim je niti jedan drugi dan osim za rođendan. To nam je sad postao obiteljski zakon, tradicija. Sin Hrvoje mora doći baš taj dan, na moj rođendan, ne sutradan ili neki drugi dan, jer fotoaparat ima zabilježen datum na slici. Inače bi to bilo varanje. Nakon što me svakog 12. travnja snimi, odnesem film izraditi u Filmoteku u Osijeku, jer jedino još tamo razvijaju fotografske filmove, i onda te fotografije spremim u albume, kojih imam puno - priča nam Stipan dodajući kako voli nove tehnologije, posebice zato što može s kćeri, koja je u Austriji, razgovarati videovezom preko interneta, ali kad je riječ o fotografijama, svoj 25 godina stari fotoaparat Samsung, s filmom za razvijanje, ne bi dao ni za što.

POGLEDAJTE GALERIJU:

NK Osijek - NK Istra 1961 NK Osijek - NK Istra 1961
28
| Foto: Privatna arhiva/ PIXSELL

- Kad pogledam te fotografije, pomislim: ‘Bože dragi, kako se čovjek mijenja s godinama’, ali primjećujem kako sam ove godine mlađi nego lani - kaže nam Stipan kroz smijeh dodajući da se boja kose mijenja, a dlaka je sve manje iz godine u godinu.

NK Osijek - NK Istra 1961

- Brkove imam posljednjih 55 godina. Nekad su duži, nekad kraći, ali uvijek tu. Kosu nisam izgubio nego se sada samo tako češljam. Na slikama malo osciliram i u kilaži, ali ne znatno. Ne smijem se udebljati jer neću stati u trenirku - rekao nam je Stipan vodeći nas na svoj balkon u dvorištu zgrade, koji već godinama krase identične biljke, cvjetni kalići i ruinirani zid zgrade u pozadini.

- Svaki put kad objavim novu rođendansku fotografiju, prijatelji mi kažu da je to baš jedinstvena fora i pitaju me kako sam se toga sjetio. Svima je najbolje to što sam uvijek u istoj trenirci, na istom balkonu, s istim brkovima. Tko god to vidi, svima se sviđa. Žena me u početku pitala: ‘Pa kako ti se da svake godine o tome voditi računa?’. Pa da mi se. Još desetak i onda više neću - kaže Stipan, koji je radni vijek proveo kao diplomirani agronom i oduvijek se volio šaliti i praviti kojekakve smicalice.

NK Osijek - NK Istra 1961

Sin je odustao

Na slično je fotografiranje pokušao nagovoriti i sina, ali on nije bio dosljedan. Uspjeli su napraviti pet ili šest takvih rođendanskih fotografija i odustao je.

- Na svoje rođendane ne mora doći ako ne želi, ali na moje mora - zaključio je Miškić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković