Obavijesti

Viral

Komentari 47

Što je snimljeno iznad Paga? 'Pratimo neke čudne pojave...'

Što je snimljeno iznad Paga? 'Pratimo neke čudne pojave...'

'Paški NLO slučaj' razlikuje se od ostalih po tome što su ga vidjele stotine ljudi, a među njima i brojni policajci koji su o svemu razgovarali službenom vezom. U incidentu je sudjelovala i vojska

VIDEO

Danas se navršava točno dvadeset godina od događaja poznatog kao 'Paški NLO slučaj'. Veliko mnoštvo ljudi, a priča se o tisućama, svjedočilo je tog 13. prosinca 1997., ali i narednih nekoliko dana, čudnoj pojavi na nebu koja je najprije zamijećena iznad Paga, a zatim i na širem području Zadarske i Ličko-senjske županije.

Ono što je na neki način izdvojilo ovaj slučaj od mnogih drugih neobičnih pojava na nebu bila je uključenost službenih vlasti u praćenje slučaja.

Iz audio komunikacije policijskih ophodnji s paškog i podvelebitskog područja moglo se čuti da su i policajci na dužnosti vidjeli isto što i brojni građani, o tome komunicirali putem radioveze pa čak i fotografirali neobičnu pojavu.

Nekoliko godina kasnije, audiosnimka je postala dostupna javnosti i bila emitirana na tadašnjem zadarskom radiju Donat FM.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Je l' sad dosta nisko prema... prema zemlji doli? - pita policajac iz Dinjiške.

- A evo, odavde gledajući od nas, ja ne znan da l' ima dvista metara od zemlje - odgovara mu putem radioveze kolega s Velebita.

- Još se vidi. Vrlo, vrlo je blizu zemlji i žarko crvene boje, maksimalno žarko crvene boje. Što je bliže zemlji, to je više crvenila - uključuje se policijski punkt na Paškom mostu.

- Ja mislim da je sto posto pala u našim teritorijalnim vodama, sto posto, jer ovo je izgledalo do kraja blizu - odgovorili su odmah s Paškog mosta.

- Pratimo neke čudne pojave - čuje se policijska ophodnja s pozicije Dinjiška.

- Aj' gledaj 10-ak minuta pa ćeš vidjeti koliko aviona ima i koliko kruže. Ima čitava eskadrila... - čuje se u eteru s policijskog punkta na Paškom mostu.

Komunikacija između policajaca nastavila se još neko vrijeme da bi završila ovako:

- Nemojte više o tome preko veze. Najvjerojatnije je riječ o vojnoj vježbi. Prekinite razgovor o tome - bili su jasni iz operative Policijske postaje Pag.

Venera, balon ili nešto treće?

Prva reakcija astronoma iz zvjezdarnice u Višnjanu bila je da se radilo o fenomenu Venere koji je uobičajen u ovo doba godine. No kako su brojni očevici ustrajali na tvrdnjama da se svjetlo micalo lijevo-desno i gore-dolje, brzim, nepravilnim pokretima i da stoga nikako ne može biti riječ o planetu koji se kreće u pravilnoj orbiti, iz Zvjezdarnice su ponudili novo pojašnjenje - kristalići u atmosferi kroz koje se prelamalo svjetlo.

Iz Hidrometeorološkog zavoda također su ponudili uobičajeno pojašnjenje da bi se moglo raditi o meteorološkom balonu. No, kako bi se jedan te isti meteorološki balon mogao viđati nekoliko večeri zaredom na istom području, to nisu rastumačili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...