Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Što ste to napravile? Mačke se najele 'trave' pa se 'oduzele'...

SAD: Žena iz Massachusettsa u svom domu uzgaja marihuanu, a njezin trenutak nepažnje iskoristile su mačke koje su se 'napušile' žvakanjem biljke. Zaspale su 'kao klade'...

Snimateljica ovog videa ostavila je tegle sa stabljikama konoplje na balkonu i nije ni slutila da će 20 minuta nepažnje biti dovoljno njezinim mačkama za nepodopštinu. Mjesto radnje je Massachusetts (SAD).

Naime, čini se da su se dvije mačke 'oduzele' nakon žvakanja biljke poznate po psihoaktivnim tvarima. Jednu od njih, imena Gizmo, 'trava' je potpuno ošamutila, no ipak nije bilo potrebe otići veterinaru jer su mačke ubrzo došle k sebi.

Intoksikacija pri manjim količinama obično nestaje u razdoblju od 12 sati, a životinje bi trebalo držati dalje od konoplje.

Ako već dođe do ovakve situacije, treba pripaziti kako se životinja ne bi ozlijedila ukoliko ima problema s koordinacijom ili, pak, dehidrirala.

Komentari (32)
  • Kvaliteta neupitna 😄

    18. 11. 2017,   15:21
  • imam prijatelje koji su spasili malu divlju svinju, odgajali su je na dudicu i postala je pravi kućni ljubimac, jela je sve što bi joj se dalo, pila sokove sa djecom itd. Jednu noć je došla sama na verandu, prevrnula dva bocuna crnog vina i pila, pila, pila. Spavala je sutradan cijeli dan, naravno pijana:))

    18. 11. 2017,   15:16
  • Članak je totalna laž za neupućene. Kao prvo tako mala biljka nema THC-a skoro ništa (THC se stvara na cvjetovima a ova biljka nije u cvatu) a kao drugo čak i da je u punom cvatu THC treba zagrijati na oko 160 C da bi se aktivirao.

    18. 11. 2017,   16:17