Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stotinu vozača poslušalo upute Googlea. Svi su zapeli u blatu

None Foto: Connie Monsees

Google Maps nam je svima, morate priznati, drastično olakšao snalaženje u prometu. No, slučaj iz Denvera pokazuje da ni Google nije uvijek bezgrješan...

Tisuće vozača u nedjelju se na potezu prema zrakoplovnoj luci u Denveru našlo u gadnom krkljancu. Naime, piše CNN, zbog prometne nesreće nastale su višekilometarske kolone. 

Detektiravši gužve, Google Maps je vozačima predložio prečicu koja će im znatno skratiti vrijeme putovanja. Ne propitujući trasu na koju ih navodi Google, stotine vozača krenulo je prečicom što će se već nekoliko minuta kasnije pokazati kao kobna greška. 

Google je, naime, vozače odveo na blatnjavi makadamski put. Nakon što je nekoliko automobila zapelo u blatu, kolona se samo nastavila uvećavati sve dok u njoj nije bilo više od stotinu automobila.

Predstavnici Googlea za CNN su objasnili da oni pri izračunavanju ruta u obzir uzimaju mnoge faktore, a između njih i izravnost te veličinu ceste. 

- Iako se trudimo da uvijek ponudimo najbolju moguću opciju, problemi se ipak mogu pojaviti zahvaljujući nepredvidivim okolnostima poput nepovoljnih vremenskih uvjeta. Predlažemo svim vozačima da uvijek poštuju zakon, budu oprezni i donose samostalne odluke u vožnji, zaključio je predstavnik Googlea. 

Komentari (33)
  • o, da, poznato... Srećom, nisam amer pa još uvijek koliko-toliko razmišljam svojom glavom. I vidim da me "nakon 1200 metara skrenite lijevo" vodi drito u šumu i traktorski put, pa se fino okrenem i resetiram GPS da opet ulovi signal...

    27. 6. 2019,   13:00
  • Išla ja jednom s djecom po novoga peseka. Inale nevjerujem googke maps previše ali išli smo u neko selo udaljeno 100injak km i nisam imala izbora. Očekivala sam probleme pa sam natankala rezervoar.I odlučila zaista do kraja koristiti google maps. I bila sam u pravu. Google maps javlja vaše odredište je s lijeva a mi u nepreglednom polju kukuruza. Šteta kaj nemogu upload-ati sliku jer smo se slikali za uspomenu nakon pitanja kako ste zadovoljni google maps. 😁 Bila je to zabavna avantura.

    27. 6. 2019,   14:52
  • Koristim Google maps ali uvijek pogledam predložene rute.

    27. 6. 2019,   14:29