Obavijesti

Viral

Komentari 68

Super Ljilja bori se za život: Ima upalu zglobova, na dijeti je

Super Ljilja bori se za život: Ima upalu zglobova, na dijeti je
2

Slavonija: To je tipična boljka za svinje Ljiljine vrste, takozvane 'tovne svinje', koje kada dosegnu tri godine starosti i 300 kilograma u principu teško podnose svoje stanje

VIDEO

Iako je već dva tjedna na dijeti i svakodnevno je pod paskom veterinara koji joj svaki drugi dan dolazi i davati injekcije antibiotika i kalcija, najpoznatija hrvatska svinja, blogerica i influencerica (jer Ljilja ima svoju Facebook stranicu koju prati preko 10 tisuća ljudi), teško je bolesna. Ima upalu zglobova na svojim malim nožicama koji sve teže podnose njenih 300 kilograma.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

To je tipična boljka za svinje Ljiljine vrste, takozvane 'tovne svinje', koje kada dosegnu tri godine starosti i 300 kilograma u principu teško podnose svoje stanje. Dodatnu poteškoću Ljilji predstavlja činjenica da nikada nije funkcionirala kao druge predstavnice njene vrste, da je bila oplođena i imala praščiće čime bi imala prirodni hormonalni balans, nego je u tri godine svog života zapravo bila mažen i pažen ljubimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spasili je 2016., bila je gotovo mrtva

Sa svim njenim fazama uspješno se godinama nosi njena udomiteljica Ivana Grmoja (32) koja sa Ljiljom i mnoštvom drugih životinja koje je spasila i maknula sa ulice živi u Rakitovici. "Ljilju smo pronašli kao malo prase u kanalu uz cestu u siječnju 2016. godine kada je bila gotovo mrtva.

Zbrinuli su je volonteri osječkog azila. Dva puta je operirana, oporavila se i onda sam je uzela k sebi. Imam velik vrt iza kuće i Ljilja tu uživa. Ima svoj boks i svoju privatnu blatnu kaljužu za valjanje. Znajući da je tovna svinja i da je sklona debljanju hranila sam je pazeći na njenu kilažu. Uživala je mekinjama, velikom kuhanom loncu raznog povrća, lubenici kao desertu, sočnoj bundevi, preko ljeta i nekom voću.

No, svake zime imali bismo problem sa debljanjem jer Ljilja, čini se, ne voli hladnoću i preko zime se gotovo ne kreće. Tako se i ove zime udebljala i prije dva tjedna dobila upalu zglobova i više nije htjela ustajati. Počeli smo sa liječenjem, stavila sam je na dijetu, ujutro jede mekinje sa jogurtom, preko dana kuhano voće i povrće ali samo pola lonca. Svaki dan je pokušavam motivirati da ustane, ali ništa.

'Uznemirila bi se na skvičanje svinja za klanje'

Nadam se da neće doživjeti sudbinu Arčibalda, također naše spašene svinjice, koji je sa tri godine uginuo u azilu zbog debljine i upale zglobova. Veterinari kažu da su tri godine neki njihov životni vrhunac ako žive na ovakav način ali ja se ipak nadam da će s prvim danima proljeća uvijek vesela i zadovoljna Ljilja ipak ustati i početi trčati dvorištem" kaže, puna nade, njena skrbnica Ivana koja ne želi ni pomisliti da bi mogla ostati bez svoje roza svinjice koja je postala odaniji i vjerniji ljubimac od psa ali i seoska atrakcija. Ljilja se odaziva na svoje ime kada ju dozovete, voli se maziti, jako je osjećajna.

Kada bi, tijekom zime, čula u susjedstvu da skviče svinje koje vode na 'klanje', uznemirila bi se i ona bi počela skvičati i otrčala u svoj boks od straha, povraćala od šoka.

Nakon injekcija antibiotika upala zglobova se Ljilji smanjila, noge joj sada normalno izgledaju, ali još uvijek nema volje za ustajanjem. Zato će, za par dana, Ivana i još par ljudi, pokušati Ljilju dignuti na noge kako bi i ona vidjela da stajanje na nogama više nije bolno i možda poželjela prohodati dvorište

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...