Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svugdje je lijepo, ali... : Putujte svijetom sa svojom kućom

Arhitektonska tvrtka iz New Yorka osmislila je odličan koncept pomoću kojeg svoju kuću možete uzeti sa sobom. Zvuči suludo, ali to je još jedan primjer napretka današnjeg svijeta

Arhitektonska tvrtka SO-IL iz New Yorka osmislila je novi način putovanja. Naime, dizajnirana je kuća na napuhavanje u obliku cijevi koju možete ponijeti sa sobom kud god išli. Sadrži šest soba, na vrhu se može napraviti maleni vrt za ljepši dekor, a dom je "odjeven" s prozračnom mrežastom tkaninom koja filtrira nečistoću iz zraka.

Kuća na pomicanje | Autor: SO-IL Foto: SO-IL

Prototip je predstavljen na milanskom tjednu dizajna. Ima veliku otvorenu kuhinju u prizemlju, spiralno stubište koje vodi do druge etaže, a na krovu se nalazi sustav za odvodnju. Dom je dizajniran od obnovljivih materijala i sadrži električnu rasvjetu te generator. Oke Hauser, jedan od glavnih začetnika ove ideje, kaže da će kuća biti prenesena na druge lokacije nakon tjedna dizajna.

Kuća na pomicanje | Autor: SO-IL Foto: SO-IL

Kuća na pomicanje | Autor: SO-IL Foto: SO-IL

- Želimo razviti ideju da se kuća može micati zajedno s ukućanima i gdje će biti potrebno samo se prilagoditi na različite klimatske uvjete, izjavio je Hauser.

Komentari (1)