Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tata labud vodio kolonu: Auti, stanite da prođu moji labudići!

None Foto: čitatelj 24sata 3

STUPALI U KOLONI Obitelj labudova šetala se u petak Priobalnom cestom u Zagrebu. Izazvali su gužvu na cesti, no vozači im nisu zamjerili...

Tata labud je bio na čelu kolone. Iza njega trčkaralo je sedam labudića, kraj kojih je polako koračala majka. Ta ptičja kolona izazvala je u petak ujutro popriličnu prometnu gužvu na Priobalnoj cesti u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

S obzirom na to da je ondje nedavno poginuo vozač, automobili su usporili te su ljudi pomislili na najgore. Ipak, čim su ugledali obitelj i nastavu iz ponašanja u prometu, na lica im se navukao osmijeh. Nisu ih ometali u šetnji te su ih pustili da mirno prođu cestom.

Foto: čitatelj 24sata/Facebook

- Svaki dan prolazim Priobalnom cestom u Jankomiru kako bih izbjegao prometne gužve koje su petkom još i gore. Stvorila se kolona pa su vozači bili dodatno nabrušeni. Tad sam vidio obitelj labudova i jednostavno su mi izazvali osmijeh - rekao nam je čitatelj koji je snimio video šetnje. Dodao je kako mu je taj prizor uljepšao tmuran i kišovit dan.

- Roditelji su cijelo vrijeme pazili na labudiće. Sava se nalazi stotinjak metara dalje i moguće je da su se samo vraćali do svojega gnijezda - rekao je vozač. Ovo je prvi put da su labudovi ondje, koliko on zna, blokirali promet, no vjeruje kako su im svi oprostili. Naravno, pazili su na propise i šetali uz rub ceste jer ondje ne postoji nogostup.

- Ne znam kamo su otišli dalje. Inače, živim blizu jezera Jarun pa je meni ovo normalna pojava. Tu u blizini je i jezero Rakitje gdje ih ima mnogo i nije nemoguće da su se samo vraćali do mirne vode gdje mladi mogu plivati - zaključuje čitatelj.

Komentari (45)
  • bravo za tata labuda a posebno naklon za vozače..

    26. 5. 2018,   11:30
  • Svaka cast vozacima...nadam se da ce i ostali tako. Priobalnom se dosta brzo vozi.

    26. 5. 2018,   11:37
  • Lijep prizor i pohvale za vozače. Ne može se protiv prirode.

    26. 5. 2018,   11:46