Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tiha noć 1914.: Duh Božića je utišao puške i pomirio vojnike

None Foto: youtube

Britanski trgovački lanac snimio je ambicioznu božićnu reklamu koja je temeljena na stvarnim događajima iz Prvog svjetskog rata i kratkim prijateljstvom suparnika

Reklama je snimljena u suradnji s Britanskom kraljevskom legijom koja predstavlja i zalaže se za prava pripadnika vojnih snaga. S obzirom na nedavno obilježavanje stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata , reklama je inspirirana jednim stvarnim događajem iz tog rata.

Naime, za Božić 1914. godine vojnici Britanije i Njemačke nakratko su prestali s borbama kako bi razmijenili poklone i zaigrali nogometnu utakmicu na terenu okruženom rovovima. Sve do danas ta je priča ostala primjerom ljudske dobrote, čak i u vrijeme krvavog rata.

Čokolada koja se pojavljuje u reklami u trgovinama Sainsbury prodaje se za jednu funtu i svi prilozi od prodaje biti će donirani u humanitarne svrhe.

Prije nekoliko dana još je jedan britanski trgovački lanac - John Lewis - također objavio svoju božićnu reklamu.

Komentari (19)
  • https://www.youtube.com/watch?v=ujJD122Yd9U

    13. 11. 2014,   15:18
  • netko tko te ubija i koga ti ubijas, sumnjam da bi mu pruzio ruku i on tebi, ali zato Bozic i je caroban, sto nadilazi sve ljudske gluposti i u mnogim slucajevima pokazuje bolju stranu covjeka i njegovu dobrotu, sto inace i nije cesto nazalost

    13. 11. 2014,   14:06
  • Božićna bajka ....koja nažalost traje samo jedan dan...

    13. 11. 2014,   18:24