Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tjedan dana straha: Napokon ulovili odbjeglu bijelu kobru

None Foto: Marcel Kusch/DPA/PIXSELL 4

Ta posebno otrovna kobra, dulja od jednog metra pobjegla je u nedjelju iz jednog stana. Dvadeset drugih zmija zaplijenjeno je od njezinog vlasnika. Četiri zgrade te četvrti bile su evakuirane

Završila je psihoza kada je ulovljena odbjegla bijela kobra zbog koje su gotovo tjedan dana u strahu živjeli  stanovnici grada Hernea za zapadnu Njemačke, objavile su lokalne vlasti.

"Zmija je ulovljena pod stepenicama na ulazu u podrum jedne kuće. Nitko nije ozlijeđen", objavila je gradska uprava na Twitteru.

Escaped cobra in Herne | Autor: Marcel Kusch/DPA/PIXSELL Foto: Marcel Kusch/DPA/PIXSELL

Ta posebno otrovna kobra, dulja od jednog metra pobjegla je u nedjelju iz jednog stana.

Dvadeset drugih zmija zaplijenjeno je od njezinog vlasnika.

Četiri zgrade te četvrti bile su evakuirane. Tridesetak stanovnika moglo se u petak vratiti doma, ali bilo im je zabranjeno ulaziti na tavane i podrume. Vlasti su posule brašno u zgradi u nadi da će na njemu reptil ostaviti tragove.

Radi se o azijskoj zmiji smrtonosnog ugriza stručnog naziva Naja Kaouthia. 

Komentari (18)
  • Šteta što ta kobra tom vlasniku nije dogmizala u krevet!

    31. 8. 2019,   04:46
  • Mislim da je sasvim u redu ako vlasnik ima do 20 zmija, teških otrovnica. Možda i do 50. Ali, ako ih ima više od 50, ja smatram da bi ga se obavezno moralo ozbiljno kazniti. Kazna bi morala biti barem 10 eura. Na taj način mu više nikada ne bi palo na pamet u stanu imati više od 50 zmija, teških otrovnica. Nekada se smatralo da su nijemci pametni ljudi.

    30. 8. 2019,   23:01
  • pomislim na Pantovčak, a onda pročitam da je Njemačka, eh eh:)

    30. 8. 2019,   23:12