Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

To ima samo kod nas: Vozač je sjedalo 'namjestio' kamenjem

None Foto: Poslao čitatelj

Kako bi prilagodio sjedalo, odnosno namjestio visinu i udobnost, vozač Prometovog autobusa u Splitu treba kamenje za to. Srećom, Grad Split uskoro će nabaviti nove autobuse

Evo kako izgleda sjedalo vozača u 21. stoljeću, napisao nam je čitatelj i poslao fotografiju sjedala Prometovog autobusa u Splitu. Vozač busa svoje sjedalo, odnosno njegovu visinu i udobnost, mora prilagoditi - kamenjem. 

- Jučer sam ušao u autobus broj 27 smjer Žrnovica - Split i vidio vozača kako sjedi na sjedalu, a podupire ga kamen. Činilo mi se da je sve stabilno ili je barem tako izgledalo - rekao nam je čitatelj koji je poslao fotografiju.

Foto: Poslao čitatelj

Ovakve scene vozači neće više morati trpjeti, piše Dalmacija danas. Prije godinu dana je iz Beča nabavljeno devet novijih autobusa, tako da bi vozni park Prometa mogao već ovo ljeto biti moderniziran. Osim devet autobusa iz Beča, Gradu Splitu je za 18 novih autobusa odobreno 30 milijuna kuna nepovratnog novca.

Ostala 34 autobusa financirat će Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture novcem iz EU fondova. 

Komentari (24)
  • Haha..Pa sta drugo ocekivati? Nista novo na balkanu..

    29. 1. 2019,   11:20
  • Javna zahvala adminu na zaista brzo uklonjenom gadljivom sadrzaju!🤝 Inace, javni gradski prijevoznik u Splitu se zove “Promet”, nikad nije bio “Autopromet”. Busevi su im do prike par godina bili zaista stare kante, ali ide se nabolje...

    29. 1. 2019,   11:32
  • pa jesmo li u kamenom dobu ili ne?

    29. 1. 2019,   12:12