Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Traže 'ženu anđela' koja je u ratu spasila život slonici

None Foto: PIXSELL

Zoološki vrt u Belfastu na 75. obljetnicu traži ženu koja je tijekom njemačkog bombardiranja 1941. godine nesebično spasila slonicu odvevši je kući

Tijekom njemačkog bombardiranja 1941. godine, ministar obrane u Belfastu, glavnom gradu Sjeverne Irske, zapovijedio je šefovima zoološkog vrta da uspavaju opasne životinje koje bi mogle pobjeći u slučaju da jedna od bombi padne na zoološki vrt. Uspavali su čak 23 životinje, uključujući tigra, crnog medvjeda, risa, hijenu, dva polarna medvjeda i šest vukova. Ista bi sudbina zadesila i slonicu Sheilu da je nije spasila misteriozna žena odvevši je kući. Brinula se za nju nekoliko mjeseci dok opasnost nije prošla. Prozvali su je 'sloničin anđeo'. Šefovi zoološkog vrta u Irskoj odlučili su na 75. obljetnicu postojanja ZOO-a istražiti tko je misteriozna žena i potražiti njezinu obitelj kako bi joj se zahvalili. Jedino što imaju o njoj je crno-bijela fotografija na kojoj su dvije žene ispred kuće i slonica koja pije vodu iz kante.
- Priča o 'sloničinom anđelu' je jedna od najljepših u povijesti ovog ZOO-a. Trudimo se pronaći podatke o ženi o kojoj se pričaju priče - rekao je direktor zoološkog vrta u Belfastu, Mark Challis.
Slonica Sheila vratila se u zoološki vrt nakon prestanka opasnosti od bombardiranja te živjela sve do 1966. godine.

Komentiraj, znaš da želiš!