Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U glavu si zario nož od 20 cm! 'Nisam više mogao disati, pa...'

None Foto:

Rusija: Na šokantnom videu koji je snimljen kada su policajci pronašli muškaraca, prilično je jezivo vidjeti muškarca s nožem u lubanji kako priča i ponaša se kao da je sve najnormalnije i u najboljem redu

Rus je samo pukim čudom ostao živ nakon što si je u glavu zabio kuhinjski nož dužine 20 centimetara. Učinio je to, kako kaže, jer je htio napraviti još jednu rupu s kojom bi lakše disao.

Prošloga tjedna, policija u gradu Donetsku u ruskoj regiji Rostov, pronašla je lokalnog mještanina koji je klečao na polju, a iz glavu mu je virio golemi nož. Gotovo svih 20 cm oštrice zarinuo je lubanju. Međutim, muškarac je bio pri svijesti i prema svemu sudeći, nož nije izazvao ozbiljnije oštećenje mozga. 

'Moj mozak ne diše....'

Kad je šokirani policajac pitao zašto si je zarinuo nož u glavu, muškarac je mirno odgovorio: 'Teško sam disao kroz nos, pa sam nožem htio napraviti još jednu rupu da kroz nju može ulaziti zrak. No nož je zapeo i nisam ga mogao izvući...'

- Moj mozak ne diše, zato mi je nož zapeo u glavi - ustvrdio je. 

- Nemojte dirati, ne dirajte - čuje se policajac na snimci događaja koja se već nekoliko dana vrti na društvenim mrežama.

- Sjedite kao i do sad, ne mičite se... ne naginjite glavu - naređivao je muškarcu kojemu je golemi nož virio iz glave. 

Muškarac, 41-godišnji Yury Zhokhov, inače radnik u tvornici, pažljivo je prevezen u lokalnu bolnicu. Šokirani liječnici nisu se usudili dirati nož zbog straha da bi bilo kakvo pomicanje moglo izazvati nepopravljivo oštećenje mozga.

Šokirao medicinsko osoblje

- Bilo je strašno. Čak i naše najiskusnije medicinske sestre koje su već svega nagledale, sigurno neće  zaboraviti ovaj slučaj - izjavio je glasnogovornik Hitne pomoći novinarima. 

- Napravili smo rentgen koji je pokazao da je nož zabijen točno u sredini između dvije polutke mozga. Lokalna bolnica nazvala je regionalnu bolnicu i zatražila da pošalju svoje specijaliste u pomoć - dodao je.

 

Ubrzo su stigli neurokirurzi iz regionalne bolnice u Rostovu i uklonili nož, a Zhokhov je srećom preživio zahvat i dobro se oporavlja. 

Na šokantnom videu koji je snimljen kada su policajci pronašli muškaraca, prilično je jezivo vidjeti muškarca s nožem u lubanji kako priča i ponaša se kao da je sve najnormalnije i u najboljem redu

U bolnici kažu da će Zhokhov ostati na intenzivnoj njezi još tjedan dana, pa će ga potom premjestiti u psihijatrijsku ustanovu na promatranje, piše Oddity Central.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (24)
  • Svasta...nekog pogodi kamen u glavu i rikne na mjestu, a ovaj bi valjda i bez glave hodao

    11. 10. 2018,   14:21
  • kad imaš malo mozga teško ga je pogodit....

    11. 10. 2018,   15:50
  • "Učinio je to, kako kaže, jer je htio napraviti još jednu rupu s kojom bi lakše disao." Vidim da je i Rusiji potrebna jedna hitna reforma školstva.

    11. 10. 2018,   14:18