Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U Opatiji slušali 'slatki zvuk' s gramofonske ploče od čokolade

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL 25

Uz tisuće okusa čokolade, među kojima i prava egzotična iznenađenja za "znatiželjna nepca" zanimljivost ovogodišnje manifestacije jest i "čokoladni zvuk" tj. nova gramofonska ploča napravljena od čokolade

Potoci čokolade i pregršt čokoladnih delicija, delikatesa i slatkih užitaka obavili su ovaj vikend Opatiju, koja je još jednom ugostila naširoko poznat Festival čokolade. 

Svaki ugao ove ljepotice riječke rivijere stopljen je u miomirisu i okusu čokolade, od sajma Čokoladnih čarolija u centru Gervais, do brojnih hotela, restorana i šetnica gdje se tri dana odvijale radionice za velike i male.

Posljednji dan festivala čokolade koji se održava u Opatiji | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Vikend ispunjen najukusnijim čokoladnim slasticama slatkoljupce je okupio u središnjoj "meki za slatkoljupce" u navedenoj dvorani Gervais gdje su mnogobrojni posjetitelji mogli kušati razne praline, namaze, čoko napitke te čokolade s raznim dodacima poput čilija, maslina, lavande, tartufa i inih čokoladnih proizvoda koje je predstavljalo 30 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije, i Italije.

"Simfoniju okusa" upotpunio je i Choco kutak za najmlađe s raznim igrama i radionicama, Čokoladna izložba i šetnja kroz povijest čokolade, na kojoj je posebno atraktivno selo Djeda Božićnjaka od medenjaka. 

Posljednji dan festivala čokolade koji se održava u Opatiji | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Uz tisuće okusa čokolade, među kojima i prava egzotična iznenađenja za "znatiželjna nepca" zanimljivost ovogodišnje manifestacije jest i "čokoladni zvuk" tj. nova gramofonska ploča napravljena od čokolade, predstavljena uz pjesmu "Od zrna do čokolade", posebno osmišljenoj upravo za nju.

- Ploču je izradila tvornica čokolade "Nadalina" iz Solina. Vlasnik je nekadašnji pjevač i veliki ljubitelj glazbe i čokolade pa je na ovaj način htio sljubiti te svoje dvije strasti u jedno - doznajemo od prodavačice dok slušamo taktove čokoladne ploče, koju se nakon slušanja može s guštom pojesti.

Posljednji dan festivala čokolade koji se održava u Opatiji | Autor: Nel Pavletic/PIXSELL Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U Choco kutku hotela Continental i ove godine izrađivala se velika čokoladna skulptura tj. replika pivske kočije kakva krasi sporedni ulaz hotela.

- Prijašnjih godina izradili smo repliku hotela i skulpturu orašara, a ove smo se odlučili za kočiju. S radom sam započeo prošli petak i svaki dan po nekoliko sati izrađivao po jedan dio kočije - doznajemo od talijanskog slastičara Antonia Licitra, koji na skulpturi od 70 kilograma tamne čokolade, povoljnije za oblikovanje, radio tjedan dana.
 

Komentari (9)
  • Bio prošle godine i mogu samo reći,prenapuhana reklama

    9. 12. 2018,   19:52
  • mmljac obožavam čokoladu došao bi tamo i pola čokolada pojeo haha

    9. 12. 2018,   18:51